Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Κέρκυρας – Φ.Σ. Ζακύνθου: συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

21/11/2008
Συμμετοχή των Συλλόγων στην πανελλαδική απεργία της 26/11
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 29 Νοεμβρίου αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Κέρκυρας που από την 1η Οκτωβρίου δεν εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Το θέμα αυτό απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του νησιού (19/11) κατά την οποία το Σώμα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την πολιτεία να δώσει λύση στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους ασφαλισμένους του δημόσιου από την μη χορήγηση φαρμάκων αλλά και τον ΟΠΑΔ να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή των φαρμακοποιών.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση του Ν.Σ. ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος ανέφερε πως το συνολικό χρέος είναι δυσβάστακτο καθώς οφείλονται στους φαρμακοποιούς σημαντικά ποσά και από το ΤΑΞΥ, το οποίο πρόσφατα ενσωματώθηκε με το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη στους φαρμακοποιούς της Κέρκυρας τα ποσά του τελευταίου τριμήνου αυτοτελούς λειτουργίας του ΤΑΞΥ.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης 18/11, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ζακύνθου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει στη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου.

Όμως σε αντίθεση με τις αποφάσεις πολλών Συλλόγων της χώρας για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, οι φαρμακοποιοί της Ζακύνθου θα συνεχίσουν να δίνουν κανονικά τα φάρμακα με πίστωση, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Βίτσος στην τοπική εφημερίδα Ημέρα τση Ζάκυθος «Δε θέλουμε να χάσουμε την επαφή με τους ασθενείς, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μην εφαρμόσουμε ακόμη το μέτρο με το “κόψιμο” της πίστωσης, ευελπιστώντας ότι ο ΟΠΑΔ θα αποδώσει αυτά που οφείλει».

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ζακύνθου συνεχίζοντας αναφέρει: «Δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, αφού ο ΟΠΑΔ δεν μάς πληρώνει. Ωστόσο, επειδή προσπαθούμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, αποφασίσαμε να μη δημιουργήσουμε επιπλέον προβλήματα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Θεωρώ πως αν συνεχίσουν να δίνουν χρήματα το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, τότε θα αντέξουμε για μερικούς μήνες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε, αναγκαστικά, θα κοπεί η πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι γι’ αυτό που συμβαίνει, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ο ΟΠΑΔ, οφείλει πάνω από 500.000 ευρώ στα φαρμακεία του νησιού!».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας