Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Φωκίδας - Φ.Σ. Λάρισας: εξετάζεται αναστολή πίστωσης προς ΟΠΑΔ από 1/1/2009

10/12/2008
Σταθερά αιτήματα παραμένουν ακόμη η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και η άρση της επιβολής του 3%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Φωκίδας σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε στα γραφεία του στις 26 Νοεμβρίου 2008 (ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε ο Π.Φ.Σ.), αποφάσισε τα εξής:

1) Να μην αναστείλουν οι φαρμακοποιοί-μέλη του Συλλόγου την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στο Δημόσιο από 1/12/2008 αλλά από 1/1/2009, δίνοντας έτσι μία τελευταία ευκαιρία στον ασφαλιστικό φορέα αλλά κυρίως, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «σκεπτόμενοι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι του οι οποίοι δεν είναι οι οποιοιδήποτε “άγνωστοι” αλλά είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι».

2) Την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1/1/2009 και στα ασφαλιστικά ταμεία ΔΕΗ και ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα ο Φ.Σ. Φωκίδας ζητά την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τους νέους ασφαλιστικούς φορείς που δημιουργήθηκαν μετά την ενοποίηση των Ταμείων καθώς και μια σαφή νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα της παρακράτησης του 3% από τους φαρμακοποιούς, προτείνοντας «να κοστολογείται αυτό το ποσό (μέσω μηχανοργάνωσης) απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία και να ζητείται απ’ ευθείας από τις φαρμακοβιομηχανίες».

Στην ανακοίνωση του προς τους ασφαλισμένους, ο Φ.Σ. Φωκίδας αναφέρει:

«Φίλε ασφαλισμένε,

Το ασφαλιστικό σου ταμείο κρατάει κάθε μήνα από τη σύνταξη ή το μισθό σου ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Τα περισσότερα όμως ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν σε εμάς τους φαρμακοποιούς του Φ.Σ. Φωκίδος, λογαριασμούς από φάρμακα που σας χορηγήσαμε εδώ και έξι μήνες.

Η καθυστέρηση αυτή μας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Σε καλούμε να συμπαρασταθείς στις κινητοποιήσεις μας απέναντι στα Ταμεία που καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών μας.

ΟΧΙ στις πονηρές “μεσοδέζικες” λύσεις.
ΟΧΙ στην παρακράτηση από τα φαρμακεία με “περίεργους μηχανισμούς
”».


Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνεχίζει κανονικά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, αναμένοντας να διαπιστώσει εάν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας υλοποιηθούν στο χρονικό πλαίσιο που δόθηκε. Σε περίπτωση που υπάρχει παρέκκλιση από το χρονοδιάγραμμα, «η απόφαση του Συλλόγου για διακοπή της επί πίστωσει χορήγησης φαρμάκων στον ΟΠΑΔ θα εφαρμοστεί από 1/1/2009 και θα είναι οριστική και αμετάκλητη».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης