Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής-Πειραιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ταμεία

4/1/2012
«Καμιά υποχώρηση από τα αιτήματά μας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Να συνεχίσουν την άρση της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί σε Αθήνα και Πειραιά. Μετά από μια πολύωρη Γενική Συνέλευση, κατέληξαν στο ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα 9/1/2012 στις 17:00 το απόγευμα, ώστε να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.


«Ο αγώνας των φαρμακοποιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί, καθώς εκτός από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους» ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο οποίος εκτιμά ότι το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.


«Διεκδικούμε την άμεση τακτοποίηση των οφειλομένων, από τον Μάιο του περασμένου χρόνου, προς τα φαρμακεία μας, την παρέμβαση της Πολιτείας προς τις πολυεθνικές για να σταματήσουν να ζητούν πληρωμή από τους φαρμακοποιούς τοις μετρητοίς και φυσικά είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή που ο κλάδος πλήττεται οικονομικά, που ήδη το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων έχει μειωθεί σε βαθμό που να μην μπορούν πλέον να λειτουργήσουν, να έρχεται ο υπουργός Υγείας και να ζητά την περαιτέρω μείωσή του. Αν ο κύριος Λοβέρδος θεωρεί ότι πιέζοντας το φαρμακείο θα εξοικονομήσει χρήματα από τη φαρμακευτική δαπάνη είναι γελασμένος. Το φαρμακείο δεν δημιουργεί συνταγογράφηση και δεν δημιουργεί πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη, όσον αφορά τα οικονομικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην προληπτική οδοντιατρική






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα
ΠΦΣ: Η νέα πύλη ΚΜΕΣ σε πιλοτική εφαρμογή έως 23/04
Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Παρατεταμένη θεραπεία με κορτικοστεροειδή
Διατροφικές παρεμβάσεις & συστάσεις από την f-anazitisi