Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής-Ηρακλείου-Καβάλας: κανονικά η εκτέλεση συνταγών του ΟΠΑΔ

12/12/2008
Διαβεβαιώσεις για ομαλοποίηση των πληρωμών εκ μέρους του Οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008 ξεκινά και πάλι κανονικά η εκτέλεση συνταγών του Δημοσίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά την αποδοχή απ’ τον ΟΠΑΔ υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης και δέσμευση για ομαλοποίηση στις πληρωμές των φαρμακοποιών.


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας ανακοινώνει ότι οι φαρμακοποιοί του νομού, σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8/12/2008 και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου για σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ., αποφάσισαν την επαναφορά της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Δηλώνουν όμως ότι παραμένουν σε ετοιμότητα, έχοντας από όλους τους φαρμακοποιούς υπογεγραμμένες τις καταγγελίες των ατομικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ, τις οποίες θα ενεργοποιήσουν σε περίπτωση που ο Οργανισμός φανεί ακόμη μία φορά αναξιόπιστος στις υποχρεώσεις του.


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.) ανακοινώνει ότι:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη του τις διαβεβαιώσεις του Π.Φ.Σ. ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η πρώτη φάση του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε με τον υπουργό Υγείας, αλλά πάνω απ' όλα τη δεδομένη χρονική συγκυρία (εορτές Χριστουγέννων, οικονομική κρίση, μαζικές κινητοποιήσεις) και τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του από τη Δευτέρα 15/12/2008.

Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ-Δημοσίου θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά από τα φαρμακεία, ενώ ο Φ.Σ.Η. θα αναμένει την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού. Σε περίπτωση που αυτές δεν υλοποιηθούν, ο Σύλλογος θα επανεκτιμήσει τη στάση του μαζί με τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ