Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Αρκαδίας: «Αυτοκάθαρση στον κλάδο και περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας»

15/12/2010
Παραπομπή μέλους του Συλλόγου στο Πειθαρχικό, για εμπλοκή σε παράνομες συνταγογραφήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στο Πειθαρχικό παραπέμφθηκε φαρμακοποιός που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας συνεδρίασε χθες βράδυ και συζήτησε την αναφορά του ΟΓΑ που έχει να κάνει με τον έλεγχο φαρμακείου το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων. Το συμβούλιο, όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σημερινή του ανακοίνωση, «αφού εξέτασε το πλήθος των αναφερόμενων παραβάσεων και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας φαρμακοποιών για αυτοκάθαρση και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας και του κύρους του επιστήμονα και φαρμακοποιού, αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει το συγκεκριμένο συνάδελφο στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

 

Τονίζει ότι «το Δ.Σ. του συλλόγου ασκεί μόνο τον πειθαρχικό έλεγχο στα μέλη του και πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της» και προσθέτει: «Ειδικά στη σημερινή συγκυρία θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, επιστημονικοί σύλλογοι, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλισμένοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Πηγή: ΑΠΕ (14/12/2010)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει σε ελληνικές startups υποστήριξη για την επικύρωση ιδεών και την προσέλκυση επενδύσεων
Αναδεικνύοντας τον ρόλο του φαρμακείου στην παγκόσμια υγεία






Σχετικά άρθρα

Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) στην 78η Παγκόσμια Σύνοδο για την υγεία
Αναδεικνύοντας τον ρόλο του φαρμακείου στην παγκόσμια υγεία
Ανέφικτη για την 1η Ιουνίου η ηλεκτρονική διαβίβαση τιμολογίων (B2G)
Σύμφωνα με τον ΠΦΣ δεν έχουν επιλυθεί μια σειρά από αιτούμενα
Δύο νέες υπηρεσίες έρχονται στα φαρμακεία
Διαχείριση της υπέρτασης και τηλεϊατρική σε όλο το δίκτυο του κλάδου
ΠΕΦΝΙ: Δεν εισακούστηκαν τα αιτήματά μας σχετικά με τη χορήγηση PrEP
Τα φαρμακεία 24 νοσοκομείων καλούνται να τα διαθέτουν από τη Δευτέρα 19/05