Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: συμμετοχή στην απεργία της 26/11 και αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης από 01/12

21/11/2008
Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 19/11/2008 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Π.Φ.Σ. για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, με αίτημα την οριστική επίλυση του προβλήματος των καθυστερήσεων των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του ΟΠΑΔ, προς τα φαρμακεία.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή από την 1η Δεκεμβρίου 2008 της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ αλλά και όποιου άλλου ταμείου καθυστερεί να εξοφλήσει τις οφειλές πέραν των νομίμων προθεσμιών.

Συνεπώς την Τετάρτη 26/11/2008 όλα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστά, πλην αυτών που θα αποτελέσουν ποσοστό ασφαλείας και θα είναι ανοικτά από τις 08.30 μέχρι τις 14.30.

Από τις 14.30 και μετά θα ισχύσουν οι αντίστοιχες καρτέλες διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα εφημεριών.

Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης ενημερώνει ακόμη ότι τα φαρμακεία που θα αποτελέσουν το ποσοστό ασφαλείας θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από το Σύλλογο. Δεν θα υπάρξει καρτέλα με τα φαρμακεία ασφαλείας, συνεπώς όλοι οι φαρμακοποιοί θα αναρτήσουν την καρτέλα που εφημερεύει με την επισήμανση ότι θα λειτουργήσουν από τις 14:30. Στους Δήμους εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όλα τα φαρμακεία θα είναι κλειστά και μετά τις 14.30 θα εφημερεύσει το φαρμακείο σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει για κάθε περιοχή.

Η σχετική ανακοίνωση του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης καταλήγει, καλώντας τα μέλη του Συλλόγου σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως έχετε ενημερωθεί από τις επιστολές μας που προηγήθηκαν αλλά και από αυτά που ακούσατε στη Γενική μας Συνέλευση, το πρόβλημα των πληρωμών των ασφαλιστικών Ταμείων και ειδικά του ΟΠΑΔ, είναι οξύ και οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων είναι ασαφείς και σε μερικές περιπτώσεις προσβλητικές για τον κλάδο μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε να συμπληρώσετε, να υπογράψετε και να επιστρέψετε το συντομότερο στο Σύλλογο την υπεύθυνη δήλωση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 26/11/2008».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1