Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ.Θ.: «Απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΑΔ»

3/7/2009
Έκτακτη ενημερωτική συγκέντρωση τη Δευτέρα 13/7
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με θέμα τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις του ΟΠΑΔ στην εξόφληση των φαρμακοποιών:

 

«Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης οι απαράδεκτες και πέραν πάσης λογικής καθυστερήσεις στις πληρωμές του ασφαλιστικού ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

 

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας γενικότερα, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις συνταγές των υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου με φάρμακα που χορήγησαν από την 1η Ιανουαρίου 2009 μέχρι και σήμερα.

 

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τις φαρμακαποθήκες για φάρμακα τα οποία χορήγησαν στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από τις πρώτες ημέρες του χρόνου. Επίσης έχουν ήδη πληρώσει στο Δημόσιο το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει!!!

 

Σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη βδομάδα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Θεοδοσιάδης με τον Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο, ο τελευταίος υποσχέθηκε να πιέσει το Υπουργείο Οικονομικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

 

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση τα μέλη του, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και για να αποφασίσουν το είδος των κινητοποιήσεων προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της