Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εξαιρετικά επείγον σήμα κίνδυνου για τις ελλείψεις αίματος

15/9/2022 8:39:40 μμ
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Υπομεταγγιζόμαστε. Αναβάλλουν τις μεταγγίσεις μας. Εκβιαζόμαστε από την αιμοδοσία για την εξεύρεση αιμοδοτών για τη λήψη μίας μονάδας αίματος!», είναι το επείγον μήνυμα που στέλνουν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

«Οι εμπλεκόμενοι φορείς και ειδικότερα η διοίκηση με την αιμοδοσία του νοσοκομείου και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση της ντροπής που έχει διαμορφωθεί θυμίζοντας αλλοτινές εποχές δεκαετιών ’70 & ’80, τότε που ο θεσμός της αιμοδοσίας ήταν ανύπαρκτος», τονίζει ο Σύλλογος των πασχόντων ΠΑΣΠΑΜΑ προσθέτοντας ότι αν και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί σχετικά, οι ενέργειές του δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. 

«Δεν υιοθετούν ουσιαστικές λύσεις, έχουν απογυμνώσει τις αιμοδοσίες από προσωπικό, δεν προχωρούν στην κεντρική διαχείριση του αίματος, αρνούνται να αυξήσουν τις εισαγωγές από Ελβετία στα προηγούμενα επίπεδα, αποσιωπούν την τραγικότητα της κατάστασης από τα ΜΜΕ και αναλώνονται σε εκδηλώσεις χωρίς ανταπόκριση», αναφέρουν οι ασθενείς, οι οποίοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Ως πρώτης γραμμής θεραπείας για την αναιμία






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου