Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

Εξαγοράστηκε μεγάλη εταιρεία στο χώρο του φαρμακείου

11/1/2022 11:40:52 μμ
Η Epsilon Net απέκτησε το 100% της εταιρείας πληροφορικής CSA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Epsilon Net απέκτησε το 100% της εταιρείας με την επωνυμία «Σωτήρης Ματσούκας Α.Ε Πληροφορικής» και το διακριτικό τίτλο «CSA», η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 36 χρόνια στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία αλλά και για επιχειρήσεις του τομέα της εμπορίας & διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα.
Η CSA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λογισμικού για μικρές και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, επενδύοντας συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε οι εφαρμογές της να προσφέρουν υψηλό επίπεδο ευχρηστίας και διαλειτουργικότητας. Η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις στον τομέα του φαρμάκου και πιο συγκεκριμένα:
  1. Την εφαρμογή FARMAKON για τα φαρμακεία-σημεία λιανικής πώλησης.
  2. Το εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα FARMAKON ΕRP για φαρμακαποθήκες και εταιρείες χονδρικής.
  3. Εφαρμογή σύνδεσης με τα γερμανικής τεχνολογίας ρομποτικά συστήματα ROWA Vmax για την αυτοματοποίηση στη διαχείριση προϊόντων και στην εκτέλεση παραγγελιών.
Σημειώνεται πως η CSA κατέχει ηγετική θέση με μερίδιο πάνω από 50% στη συγκεκριμένη κάθετη αγορά του φαρμάκου και στην εξυπηρέτηση με λύσεις λογισμικού άνω των 5.200 φαρμακείων στο σύνολο περίπου των 10.400 που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Στην EPSILON NET θα μεταβιβαστεί από 5 μετόχους φυσικά πρόσωπα το ποσοστό 100% της CSA με το συνολικό τίμημα για την εξαγορά να ανέρχεται σε 2,73 εκατ. ευρώ.

Ο Ιωάννης Μίχος, ιδρυτής του Ομίλου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, δήλωσε: «Με την ένταξη της CSA, ξεκινάμε τη δραστηριοποίησή μας στον ειδικό χώρο των συστημάτων πληροφορικής για την Υγεία. Μαζί με τα στελέχη της CSA, έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των συστημάτων της εταιρείας και δημιουργίας νέων εργαλείων για το ελληνικό φαρμακείο και τον ευρύτερο τομέα του φαρμάκου».

Ο Χρήστος Δελημαργάς, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & διευθύνων σύμβουλος της CSA, δήλωσε: «Με τη διοικητική και τεχνολογική ομάδα της Epsilon Net έχουμε ήδη σχεδιάσει την υλοποίηση ενός καινοτομικού σχεδίου αναβάθμισης των εφαρμογών μας και δημιουργίας νέων εργαλείων & υπηρεσιών για τον Έλληνα φαρμακοποιό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της υγείας, με έμφαση στις Cloud τεχνολογίες και στο e-commerce».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η επιτάχυνση της απονομής συντάξεων
Τα συμπεράσματα της πρώτης εκδήλωσης του Ελληνικού Δικτύου UN Global Compact


Σχετικά άρθρα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία
«Start Your Journey» από την DEMO ABEE
Για 4η χρονιά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής άσκησης
Έρευνα για την επίδραση των διαφημίσεων φαρμακευτικών προϊόντων στο κοινό
Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους;