Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έτοιμο το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας

29/11/2017 10:39:20 πμ
Θα παρουσιαστεί αύριο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί αύριο νομοσχέδιο που θα ορίζει τη δημιουργία του Οργανισμού Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας (Health Technology Assessment - HTA).


Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήσης και άλλες διατάξεις» και θα παρουσιαστεί αύριο και σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας.


Αξιολόγηση φαρμακευτικής καινοτομίας (ΗΤΑ) σημαίνει ουσιαστικά την εισαγωγή επιστημονικών και όχι δημοσιονομικών κριτηρίων επιλογής των φαρμάκων που θα αποζημιώνει η πολιτεία (συνταγογραφούμενα φάρμακα θετικής λίστας). Παρόλ? αυτά ανάμεσα στους παράγοντες που θα λαμβάνονται υπόψη για την εισαγωγή ενός φαρμάκου στη θετική λίστα της χώρας θα είναι και η σχέση κόστους-οφέλους και πόσοι οι ασθενείς που θα το λαμβάνουν.


Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων που θα διασφαλίζει προσιτές τιμές αποζημίωσης για τα νέα φάρμακα.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου