Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Ετοιμάζουν πρωτοποριακό εμβόλιο για την υπέρταση

17/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΒάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρασκευάζει πρωτοποριακό εμβόλιο που υπόσχεται να απαλλάξει από τα πολλά χάπια όσους πάσχουν από υπέρταση. Η εταιρεία Protherics, με έδρα το Cheshire της Βορειοδυτικής Αγγλίας, έχει ήδη αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους και αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία εντός 5 ετών.

Βάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Μάλιστα αφού ο πρώτος κύκλος δοκιμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η Protherics αναπτύσσει τώρα βελτιωμένη «έκδοση» του εμβολίου από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δοκιμές. Ο επόμενος κύκλος δοκιμών θα γίνει με το νέο εμβόλιο, το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστεί του, θα αυξάνει κατά δέκα φορές την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το εμβόλιο μέχρι στιγμής εμφανίζει ελάχιστες παρενέργειες, αν και το 10% των εθελοντών εμφάνισε παροδικά συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη.

«Μια νέα θεραπεία για την υπέρταση, η οποία θα σώσει χιλιάδες ασθενείς που κινδυνεύουν από τις σοβαρές παρενέργειες που έχουν οι υπάρχουσες θεραπείες, όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ο καθηγητής Andrew Heath, στέλεχος της Protherics.

«Η ανακάλυψη νέων και καλύτερων τρόπων για τη μείωση της πίεσης του αίματος θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη» σχολίασε ο καθηγητής Graham McGregor της βρετανικής Ένωσης Υπέρτασης. Το εμβόλιο χορηγείται μέσω τριών ενέσεων, με επαναληπτικές δόσεις ανά 6 μήνες.


 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily


Σχετικά άρθρα

Το 62,4% των πολιτών δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε νέο εμβολιασμό Covid-19
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
EMA: Λήψη μέτρων κατά της ευλογιάς των πιθήκων
Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
ΕΚΠΑ: Summer school on natural drug products
Φοιτητές Φαρμακευτικής εκπαιδεύτηκαν στα φυσικά προϊόντα με τη συνεργασία του ΙΔΕΕΑΦ και της ΠΕΦ