Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Ετοιμάζουν πρωτοποριακό εμβόλιο για την υπέρταση

17/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΒάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρασκευάζει πρωτοποριακό εμβόλιο που υπόσχεται να απαλλάξει από τα πολλά χάπια όσους πάσχουν από υπέρταση. Η εταιρεία Protherics, με έδρα το Cheshire της Βορειοδυτικής Αγγλίας, έχει ήδη αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους και αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία εντός 5 ετών.

Βάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Μάλιστα αφού ο πρώτος κύκλος δοκιμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η Protherics αναπτύσσει τώρα βελτιωμένη «έκδοση» του εμβολίου από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δοκιμές. Ο επόμενος κύκλος δοκιμών θα γίνει με το νέο εμβόλιο, το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστεί του, θα αυξάνει κατά δέκα φορές την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το εμβόλιο μέχρι στιγμής εμφανίζει ελάχιστες παρενέργειες, αν και το 10% των εθελοντών εμφάνισε παροδικά συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη.

«Μια νέα θεραπεία για την υπέρταση, η οποία θα σώσει χιλιάδες ασθενείς που κινδυνεύουν από τις σοβαρές παρενέργειες που έχουν οι υπάρχουσες θεραπείες, όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ο καθηγητής Andrew Heath, στέλεχος της Protherics.

«Η ανακάλυψη νέων και καλύτερων τρόπων για τη μείωση της πίεσης του αίματος θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη» σχολίασε ο καθηγητής Graham McGregor της βρετανικής Ένωσης Υπέρτασης. Το εμβόλιο χορηγείται μέσω τριών ενέσεων, με επαναληπτικές δόσεις ανά 6 μήνες.


 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης


Σχετικά άρθρα

Βγήκε ο ώμος σου; Μάθε πως αντιμετωπίζεται οριστικά
Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος