Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
ΦΣΘ: Μείωση κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου έως και 88% παρέχουν τα νέα αντι-ιικά φάρμακα κατά της COVID-19
Ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συλλόγου
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία

Ετοιμάζουν πρωτοποριακό εμβόλιο για την υπέρταση

17/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΒάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρασκευάζει πρωτοποριακό εμβόλιο που υπόσχεται να απαλλάξει από τα πολλά χάπια όσους πάσχουν από υπέρταση. Η εταιρεία Protherics, με έδρα το Cheshire της Βορειοδυτικής Αγγλίας, έχει ήδη αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους και αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία εντός 5 ετών.

Βάση του σκευάσματος είναι μια πρωτεΐνη που απομονώθηκε από πεταλίδες και η οποία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να επιτίθεται στην αγγειοτενσίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο συκώτι και ανεβάζει την πίεση του αίματος, συστέλλοντας τα αγγεία.

Μάλιστα αφού ο πρώτος κύκλος δοκιμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η Protherics αναπτύσσει τώρα βελτιωμένη «έκδοση» του εμβολίου από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δοκιμές. Ο επόμενος κύκλος δοκιμών θα γίνει με το νέο εμβόλιο, το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστεί του, θα αυξάνει κατά δέκα φορές την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το εμβόλιο μέχρι στιγμής εμφανίζει ελάχιστες παρενέργειες, αν και το 10% των εθελοντών εμφάνισε παροδικά συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη.

«Μια νέα θεραπεία για την υπέρταση, η οποία θα σώσει χιλιάδες ασθενείς που κινδυνεύουν από τις σοβαρές παρενέργειες που έχουν οι υπάρχουσες θεραπείες, όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ο καθηγητής Andrew Heath, στέλεχος της Protherics.

«Η ανακάλυψη νέων και καλύτερων τρόπων για τη μείωση της πίεσης του αίματος θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη» σχολίασε ο καθηγητής Graham McGregor της βρετανικής Ένωσης Υπέρτασης. Το εμβόλιο χορηγείται μέσω τριών ενέσεων, με επαναληπτικές δόσεις ανά 6 μήνες.


 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συλλόγου


Σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία: Μία λέξη και ένα έγκλημα
Διαδικτυακή συζήτηση από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Π.Ο.Υ.: Συνιστά το φάρμακο baricitinib για τη νόσο COVID-19
Σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή
Παγκόσμια αύξηση της κατανάλωση Συμπληρωμάτων Διατροφής μετά την πανδημία
Δημήτρης Οικονομάκης, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας
Σε 357 σημεία σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests
Μετά τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας