Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ετήσια υποτροφία του Ιδρύματος «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτητές Φαρμακευτικής

28/11/2021 9:23:59 μμ
Εις Μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υποτροφία σε φοιτητές Φαρμακευτικής εις μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη.

Η υποτροφία θα δίνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτήτρια ή φοιτητή του Εργαστηρίου της Ομάδας της καθηγήτριας Φαρμακολογίας Ιωάννας Ανδρεάδου.
«Με αυτόν τον τρόπο, βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να μην ξεχασθεί η Γαρυφαλλιά αλλά και καμία γυναίκα που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας», τονίζει με έμφαση η Ιουλία Τσέτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Η υποτροφία από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» ανακοινώθηκε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου 2021 από την Ι. Τσέτη, στη διάρκεια εκδήλωσης Μνήμης της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, στο νέο διαδραστικό αμφιθέατρο της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, το οποίο αποτελεί επίσης μια σημαντική δωρεά του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ». Η εκδήλωση, στην οποία είχαν παρευρεθεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι καθηγητές της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιωάννα Ανδρεάδου, καθώς η 26χρονη Γαρυφαλλιά ήταν μεταπτυχιακή της φοιτήτρια.

«Τα φαινόμενα τύπου #metoo δεν τιμούν τις σύγχρονες κοινωνίες και κανέναν που παραμένει απαθής παρατηρητής. Η βία κατά των γυναικών, αποτελεί μια σοβαρή πανδημία, με παράπλευρες απώλειες. Οι UNI-PHARMA & InterMed, ως μέλη του UN Global Compact, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στηρίζουν κάθε ενέργεια που βρίσκεται προς την κατεύθυνση της εξάλειψής της», επισήμανε η Ι. Τσέτη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος