Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ετήσια υποτροφία του Ιδρύματος «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτητές Φαρμακευτικής

28/11/2021 9:23:59 μμ
Εις Μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υποτροφία σε φοιτητές Φαρμακευτικής εις μνήμην της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη.

Η υποτροφία θα δίνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» σε φοιτήτρια ή φοιτητή του Εργαστηρίου της Ομάδας της καθηγήτριας Φαρμακολογίας Ιωάννας Ανδρεάδου.
«Με αυτόν τον τρόπο, βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να μην ξεχασθεί η Γαρυφαλλιά αλλά και καμία γυναίκα που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας», τονίζει με έμφαση η Ιουλία Τσέτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Η υποτροφία από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» ανακοινώθηκε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου 2021 από την Ι. Τσέτη, στη διάρκεια εκδήλωσης Μνήμης της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, στο νέο διαδραστικό αμφιθέατρο της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, το οποίο αποτελεί επίσης μια σημαντική δωρεά του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ». Η εκδήλωση, στην οποία είχαν παρευρεθεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι καθηγητές της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιωάννα Ανδρεάδου, καθώς η 26χρονη Γαρυφαλλιά ήταν μεταπτυχιακή της φοιτήτρια.

«Τα φαινόμενα τύπου #metoo δεν τιμούν τις σύγχρονες κοινωνίες και κανέναν που παραμένει απαθής παρατηρητής. Η βία κατά των γυναικών, αποτελεί μια σοβαρή πανδημία, με παράπλευρες απώλειες. Οι UNI-PHARMA & InterMed, ως μέλη του UN Global Compact, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στηρίζουν κάθε ενέργεια που βρίσκεται προς την κατεύθυνση της εξάλειψής της», επισήμανε η Ι. Τσέτη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό μήνυμα: «Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's»
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε σεμινάριο του ΙΔΕΕΑΦ ο Αν. Βίτσος






Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους