Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Έρχονται νέες θεραπείες για τον καρκίνο

25/9/2018 11:39:52 πμ
Κυρίως ανοσοθεραπείες, βιολογικοί παράγοντες και βιο-ομοειδή φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Δεδομένου ότι αναμένεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η έγκριση νέου αριθμού θεραπειών για τους ασθενείς με καρκίνο, μεταξύ των οποίων ανοσοθεραπείες, βιολογικοί παράγοντες, βιο-ομοειδή φάρμακα, καθώς και ότι ήδη εγκρίθηκε από τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας ΝΙCE η αποζημίωση νέας προηγμένης θεραπείας αιματολογικού καρκίνου με CAR-T cells, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου θεωρεί απαραίτητη την ενημέρωση των ασθενών, του κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας για τις θεραπείες αυτές.


Έχοντας διαπιστώσει τα κενά ενημέρωσης αλλά και σύγχυσης των ασθενών και του κοινού σχετικά με τις νέες θεραπείες, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, το πού και πώς χρησιμοποιούνται, για την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τις δυνητικές παρενέργειες τους, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μαζί ή χωριστά με άλλη αντινεοπλασματική θεραπεία, η Ομοσπονδία αποφάσισε τη διοργάνωση Επιστημονικής Διημερίδας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τις νέες θεραπείες και τους βιοδείκτες.


Όπως αναφέρουν τα μέλη της, εξ ίσου σημαντικό θέμα με την πρόσβαση στις νέες αυτές θεραπείες, είναι και η έγκριση και αποζημίωση διαγνωστικών εξετάσεων για το μοριακό προφίλ του καρκίνου και των εξειδικευμένων βιο-δεικτών που επιτρέπουν τον προσδιορισμό των ασθενών που εκτιμάται ότι θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μία συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι εξελίξεις στη εξατομικευμένη ιατρική αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία και αλληλεξάρτηση μεταξύ της βιο-ιατρικής έρευνας για τον καρκίνο και των δεδομένων που προκύπτουν από την καθημερινή κλινική πράξη (RWE) και των αναφερομένων από τους ασθενείς αποτελεσμάτων της θεραπείας τους (PROs). Αναδεικνύουν επίσης τη σημασία του σημαντικού ρόλου των ασθενών ως δωρητών των βιολογικών τους υλικών για την έρευνα για τον καρκίνο και την ανάγκη λειτουργίας τραπεζών βιολογικού υλικού στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ερευνητές, αλλά και οι ασθενείς για να ενημερώνονται για τις έρευνες που έχουν γίνει με τα δείγματά τους.


Σκοπός της διημερίδας για τις νέες θεραπείες στην ογκολογία (ανοσοθεραπεία, βιοδείκτες, βιολογικά και βιο-ομοειδή φάρμακα) είναι να αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ συζήτησης, όπου οι ασθενείς, γιατροί και εκπρόσωποι της πολιτείας θα συζητήσουν για την έγκριση, αποζημίωση και κλινική εφαρμογή των νέων αντι-νεοπλασματικών θεραπειών και θα εξετάσουν μαζί τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις για την ευρύτερη δυνατή κλινική εφαρμογή τους.


Η επιστημονική διημερίδα έχει τίτλο: «Νέες θεραπείες για τον Καρκίνο. Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους ασθενείς & τους γιατρούς» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 και Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.


Μπορείτε να συμμετάσχετε στην διημερίδα, «Νέες θεραπείες για τον καρκίνο», υποβάλλοντας μία δήλωση συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Εισαγγελία
Ισχυρή παρουσία στο ελληνικό φαρμακείο


Σχετικά άρθρα

Διάλογος για το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα
Με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου
Έρχεται η Πολιτιστική Συνταγογράφηση
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού
Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN