Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη

23/3/2023 6:58:10 μμ
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι συνέπειες της ασύλληπτης τραγωδίας των Τεμπών, που συγκλόνισε όλη τη χώρα, απλώνονται και πέρα από τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν βίαια, τις πολιτικές διαταραχές και τις ολιγωρίες. Μια δευτερεύουσα ίσως αλλά αθέατη πλευρά του προβλήματος είναι και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ο οποίος από την 1η Μαρτίου έχει ερημώσει. Στο Σταθμό λειτουργεί και το φαρμακείο του Δ. Ασκητή που έχει υποστεί απότομη και αισθητή μείωση της κίνησης τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανέφερε στο f.daily ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Τσαλαμπούνης που εργάζεται εκεί.

«Ο Σταθμός είναι για πρώτη φορά βουβός. Η κίνηση του κόσμου έπεσε καθοδικά και το βιώνουμε έντονα. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον, αλλά φόβος και φυσικά θυμός, αφού οι αρμόδιες αρχές παραδέχτηκαν ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Το δυστύχημα μας επηρέασε πάρα πολύ ψυχολογικά. Πολλά από τα άτομα που χάθηκαν τα γνωρίζαμε προσωπικά», αναφέρει με συγκίνηση ο φαρμακοποιός και προσθέτει ότι πάνω από όλα ζητούν μια ανθρώπινη αντιμετώπιση.

«Επηρεαστήκαμε και επιχειρηματικά και το μόνο που θέλουμε είναι η πολιτεία και η όποια αρμόδια αρχή να μας αντιμετωπίσει και ως ανθρώπους και ως επιχειρηματίες. Μεγάλο ποσοστό του τζίρου έχει πέσει αισθητά και ζητούμε μια στήριξη για να σωθεί η επιχείρηση, να μην μπει λουκέτο. Αυτή η κατάσταση θα κρατήσει πάρα πολύ ακόμα και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι άλλη μία υπόθεση που θα μπει στο ράφι», κατέληξε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το voria.gr, επιχειρηματίες του σταθμού κάνουν λόγο για μείωση τζίρου έως και 80% και κάνουν προσπάθειες να έρθουν σε επικοινωνία με την κυβέρνηση, διεκδικώντας την εφαρμογή μέτρων που λήφθηκαν στην πανδημία (απαλλαγή ή μείωση ενοικίων και αναστολή προσωπικού).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απέσπασε 5 διακρίσεις στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1