Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έρχεται το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

23/11/2015 10:26:24 πμ
Περιλαμβάνει μειώσεις και καμία αύξηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μηδενικές αυξήσεις και νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων περιλαμβάνει το νέο Δελτίο Τιμών. Ήδη ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την τελική του πρόταση προς την Αριστοτέλους για την ανατιμολόγηση των σκευασμάτων, μετά την επεξεργασία των αιτημάτων των φαρμακευτικών εταιριών. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Τιμών, προκειμένου να εξεταστούν το πλήθος των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες.


H λίστα με τις προτεινόμενες, προς το Υπουργείο Υγείας, τιμές περιλαμβάνει τελικά 9419 ιδιοσκευάσματα, αντί των 9433 κωδικών που περιείχε το δελτίο προς διαβούλευση.

Περισσότερα από 1.000 φάρμακα παρουσιάζουν μειώσεις από 1% έως και 10% ενώ μηδενικές μειώσεις παρουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμάκων (πάνω από 6.000 κωδικοί).


Σύμφωνα με το τμήμα τιμολόγησης του ΕΟΦ, οι προτεινόμενες τιμές των προϊόντων διαμορφώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη:


  • Τη συναλλαγματική ισοτιμία ημερομηνίας 2 Σεπτεμβρίου 2015 και δεδομένα τιμών στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Πηγές συλλογής στοιχείων τη βάση δεδομένων EURIPID, και επίσημες ιστοσελίδες των κρατών – μελών.
  • Τα φύλλα έρευνας των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) που υποβλήθηκαν στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ.
  • Τα κοστολόγια των εταιρειών.


Από την παρούσα ανατιμολόγηση εξαιρούνται τα προϊόντα αίματος, τα εμβόλια, τα προϊόντα του Αρνητικού Καταλόγου και τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφαρμόστηκε δυναμική τιμολόγηση με βάση δεδομένα πωλήσεων τα οποία έλαβε το Τμήμα Τιμολόγησης του ΕΟΦ από την Αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δεδομένα πενταετίας για τον συνδυασμό V940 και πεμπρολιζουμάμπης
Θα πρέπει να συνταγογραφούνται από όλους τους παθολόγους






Σχετικά άρθρα

ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις
Αδ. Γεωργιάδης: Δύο μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη και το clawback
Ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΕΦ