Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έρχεται νέο φάρμακο για την πρόληψη της γρίπης

2/11/2023 4:25:53 πμ
Μελετάται από την Johnson & Johnson και τη Cidara Therapeutics
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στοχευμένες ανοσοθεραπείες αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Cidara Therapeutics, με τη βοήθεια μιας δικής της πλατφόρμας που συνδυάζει μικρά μόρια, πεπτίδια και ανθρώπινα αντισώματα. Μετά την επιτυχία έγκρισης ενός αντιμυκητιασικού φαρμάκου από τον FDA τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία -σε μια αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία με την Johnson & Johnson- δοκιμάζει τώρα ένα νέο φάρμακο για την πρόληψη της γρίπης Α και Β. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, το φάρμακο με την ονομασία CD388, ενδέχεται να είναι πιο αποτελεσματικό από τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ μπορεί να είναι κατάλληλο και για ανοσοκατεσταλμένους. Προς το παρόν δείχνει να είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη, ενώ είναι καλά ανεκτό και ασφαλές σε δόσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα χρησιμοποιούνταν στην πράξη.


Είναι ενδεικτικό ότι η Johnson & Johnson ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σταματά την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των μεταδοτικών παθήσεων και των εμβολίων, ωστόσο δεν εγκατέλειψε τη συγκεκριμένη συμφωνία με τη Cidara που θα της κοστίσει, εφόσον εκπληρωθούν συγκεκριμένοι στόχοι, έως και 692 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η Johnson & Johnson θα αναλάβει τη μελλοντική ανάπτυξη, παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση του CD388. 


Εφόσον εγκριθεί, το φάρμακο θα χορηγείται ενέσιμα μία φορά το χρόνο, όπως και το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ η Cidara στρέφεται και στην ογκολογία, κρίνοντας πως η εν λόγω τεχνολογία θα φέρει αποτελέσματα στη θεραπεία συμπαγών όγκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"