Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έρχεται ευρωπαϊκό σχέδιο για την τιμολόγηση των φαρμάκων

18/1/2018 11:42:04 πμ
Για το συντονισμό του τρόπου με τον οποίο οι χώρες μετρούν την αξία τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 2018 αναμένεται να είναι κρίσιμη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά την εμπλοκή της στον καθορισμό της τιμής φαρμάκων, κάτι που αποτελεί έως τώρα ένα από τα θέματα ταμπού για τις χώρες, όπως εκτιμά η ιστοσελίδα Politico.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει στις 31 Ιανουαρίου ένα σχέδιο για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων, αναφορικά με ένα βασικό στοιχείο των αποφάσεων τιμολόγησης των φαρμάκων: την αποκαλούμενη αξιολόγηση τεχνολογίας υγείας (Health technology assessment - HTA). Υπάρχει μια ασυνήθιστη δυναμική για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι χώρες θα το υπογράψουν.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το τμήμα Υγείας της Επιτροπής θα παρουσιάσει μια πρόταση μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το συντονισμό του τρόπου με τον οποίο οι χώρες μετρούν την αξία των νέων φαρμάκων. Η ΗΤΑ είναι ζωτικής σημασίας για τους διαμορφωτές πολιτικής, προκειμένου να αποφασίσουν πόσα χρήματα είναι διατεθειμένα να πληρώσουν τα συστήματα υγείας για ένα φάρμακο.


Σημειώνεται ότι ενώ οι χώρες της Ε.Ε. βασίζονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να καθοριστεί εάν ένα φάρμακο είναι ασφαλές, είναι λίγο πολύ μόνες τους όταν πρόκειται να αποφασίσουν πόσο αξίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανέφικτο το διάταγμα, υποστηρίζουν αναλυτές και νομικοί
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβάλλει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά 59-90%
Ανέφικτο το διάταγμα, υποστηρίζουν αναλυτές και νομικοί
Δικαστική διαμάχη για συμπλήρωμα διατροφής
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα
Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ