Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επίτροπος και στο υπουργείο Υγείας;

20/11/2012
Επίτροπος στα υπουργεία που δεν επιτυγχάνουν τους οικονομικούς τους στόχους, προβλέπεται στην πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Λόγω της πολυπλοκότητας των μέτρων και της συνεχούς αναπροσαρμογής τους, το υπουργείο Υγείας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να υποδεχθεί σύντομα επίτροπο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επίτροπος στα υπουργεία που δεν επιτυγχάνουν τους οικονομικούς τους στόχους, προβλέπεται στην πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


Λόγω της πολυπλοκότητας των μέτρων και της συνεχούς αναπροσαρμογής τους, το υπουργείο Υγείας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να υποδεχθεί σύντομα επίτροπο.


Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται ότι θα υπάρχει ρήτρα αυτόματης επιβολής μέτρων, σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος και όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων.


Στις ρήτρες αυτές περιλαμβάνεται η τοποθέτηση Έλληνα επιτρόπου στο υπουργείο, το οποίο δεν έχει εκπληρώσει τους στόχους του για δύο συνεχόμενα τρίμηνα και υπάρξει απώλεια στόχου και υπέρβαση κατά 10%.


Ο «επόπτης οικονομικών υπηρεσιών», όπως θα ονομάζεται ή επίτροπος θα εγκαθίσταται στο κάθε υπουργείο και θα υποδεικνύει μέτρα διόρθωσης.


Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την εύκολη και καθολική διαδικασία καταχώρισης
Θα αξιοποιηθούν στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και 2






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Απαγορεύει την προβολή στο κοινό και των υπό έρευνα φαρμάκων
Δεν επιτρέπει ούτε την αναφορά δραστικών ουσιών
EMA: Εγκρίνει 8 νέα φάρμακα
Ανάμεσα σε αυτά το χάπι σεμαγλουτίδης και αντίγραφα λιραγλουτίδης
Θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου
ΓιΆ αυτό η βιομηχανία ζητά 4 δισ. ευρώ για την παραγωγή γενοσήμων