Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο ο κλάδος των κτηνιατρικών φαρμάκων

30/5/2024 1:22:48 πμ
Διότι παρατηρείται αύξηση στους δείκτες κτηνιατρικών δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αλυσίδα αξίας και τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στον κλάδο των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων (ΚΦΠ) ξεκινά να «χαρτογραφεί» η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι ως ΚΦΠ θεωρείται κάθε φάρμακο που προορίζεται για χορήγηση στα ζώα για προληπτικό ή θεραπευτικό ή διαγνωστικό σκοπό, και κάθε φαρμακούχο πρόμειγμα και φαρμακούχος ζωοτροφή. 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έναυσμα δόθηκε καθώς παρατηρείται αύξηση των δεικτών κόστους στον κλάδο της κτηνοτροφίας τα τελευταία χρόνια που έχει αντίκτυπο στην αλυσίδα αξίας παραγωγής τροφίμων από προϊόντα ζωικής προέλευσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα τόσο ο δείκτης τιμών σύνθετων ζωοτροφών όσο και ο δείκτης κτηνιατρικών δαπανών παρουσιάζουν αυξητική τάση από το 2020 και μετά κατά 33% και 13% αντίστοιχα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά