Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η διαφήμιση εμβολίων

15/2/2019 4:08:48 μμ
Σε εκστρατείες εμβολιασμού που έχουν έγκριση του ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ δημοσιεύει διευκρινίσεις αναφορικά με τους περιορισμούς στη διαφήμιση φαρμάκων.


Σύμφωνα με αυτές, η απαγόρευση διαφήμισης δεν εφαρμόζεται στις εκστρατείες εμβολιασμού που διενεργούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και έχουν έγκριση του ΕΟΦ, για λόγους ευαισθητοποίησης του κοινού και αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.


Σημειώνεται ωστόσο ότι κύριος χαρακτήρας της προβολής δεν είναι το φαρμακευτικό προϊόν, αλλά ο εμβολιασμός.


Τα αιτήματα για εκστρατείες εμβολιασμού θα κατατίθενται πλέον απευθείας υπόψη της Γραμματείας Επιτροπής Ελέγχου Εντύπων Ιατρικής Ενημέρωσης και Διαφήμισης (μέσω του πρωτοκόλλου του ΕΟΦ) τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από την έναρξη της εκστρατείας. Θα πρέπει δε να αναφέρεται η χρονική διάρκεια της εκστρατείας και η ενδεχόμενη επανάληψή της ανά συγκεκριμένα διαστήματα και εάν το εμβόλιο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση οδήγησε σε νέες ελλείψεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε ημερίδα






Σχετικά άρθρα

Απ. Βαλτάς: Όχι στην άρση της απαγόρευσης εξαγωγών για τα εμβόλια
Η απόφαση οδήγησε σε νέες ελλείψεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε ημερίδα
Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Εγκληματικός ο νέος ΕΚΠΥ για τα άτομα με διαβήτη
Ζητά την άμεση αλλαγή του σχετικού ΦΕΚ
Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία