Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim

24/4/2024 2:03:30 πμ
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιταχύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, προγραμματίζοντας να ξεκινήσει 10 νέες κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ τους επόμενους 12-18 μήνες και αποσκοπώντας στην έγκριση 25 νέων θεραπειών για ανθρώπους έως το 2030. Στον τομέα της υγείας των ζώων, αναμένονται 20 επιπλέον λανσαρίσματα έως το 2026. 


Αυτές οι αποφάσεις έχουν άμεσα θετικό πρόσημο και για την Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH για την παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση είναι αυτό στο Κορωπί, όπου παράγονται και συσκευάζονται φάρμακα που εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες.


«Η νέα πτέρυγα του εργοστασίου που θεμελιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο του 2024 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς αφορά μεταξύ άλλων την παραγωγή καινοτόμων θεραπειών -προϊόντων έρευνας της εταιρείας μας σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, όπως αυτός της ψυχικής υγείας, της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης και των καρδιομεταβολικών νοσημάτων. Για τα καινοτόμα αυτά φάρμακα είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιό μας θα αναλάβει την παραγωγή τους για πάνω από 100 χώρες, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο να γίνει η Ελλάδα ένα παράδειγμα καινοτομίας στην Ευρώπη», όπως σημείωσε.

Οι μεγάλες R&D επενδύσεις

Το 2023 οι επενδύσεις στο R&D αυξήθηκαν κατά 14,2%, φθάνοντας στα 5,8 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύοντας το 22,5% των καθαρών πωλήσεων του Ομίλου. Την ίδια χρονιά, οι ρυθμιστικές Αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν στην Boehringer Ingelheim πέντε πρόσθετες αξιολογήσεις για ταχεία αδειοδότηση και μία για πρωτοποριακή θεραπεία. Αντίστοιχα στην Ευρώπη έλαβε μία έγκριση για το πρόγραμμα φαρμάκων προτεραιότητας PRIME του EMA. Με εστίαση στους θεραπευτικούς τομείς των καρδιαγγειακών, νεφρικών και μεταβολικών ασθενειών, της ογκολογίας, των αναπνευστικών παθήσεων, της ανοσολογίας, της ψυχικής υγείας και της υγείας του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες θεραπείες για τομείς με σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς.


Οι επενδύσεις για έρευνα & ανάπτυξη του τομέα φαρμάκων για ανθρώπους έφθασαν στα 5,2 δισ. ευρώ το 2023. Αντιστοιχούν στο 25,1% των καθαρών πωλήσεων του συγκεκριμένου τομέα (ήτοι 20,8 δισ. ευρώ). Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim ενέτεινε τις επενδύσεις της στις ψηφιακές τεχνολογίες και την πληροφορική για έρευνα και ανάπτυξη, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. «Οι επενδύσεις που κάναμε το 2023 μας κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών του R&D στη βιομηχανία φαρμάκων», δήλωσε ο Michael Schmelmer, μέλος του Δ.Σ. Για να υποστηρίζει την ανάπτυξή της, η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 7 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιό του, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της ανήλθαν το 2023 σε 1,2 δισ. ευρώ.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η Boehringer Ingelheim εξέλιξε επίσης περαιτέρω το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που πραγματοποιεί, για να ενισχύσει την ισότητα στην υγεία σε τομείς που μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Επιπλέον το 2023, έλαβε το Γερμανικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης για τις παγκόσμιες προσπάθειές της στον πρωτοποριακό, βιώσιμο μετασχηματισμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ


Σχετικά άρθρα

DEMO: Εισάγει ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας
Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Τ. Τερζής: Πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ΣΥ.ΦΑ.
Η κατακερματισμένη αγορά δεν είναι βιώσιμη, δηλώνει ο άρτι εκλεχθείς πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θράκης