Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

28/11/2019 4:53:24 μμ
Για τις ελλείψεις φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 12 Νοεμβρίου, με το οποίο ενημερώνει το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων.

Τις καταγγελίες του ΦΣΘ, τις οποίες δημοσίευσε το f.daily και δεκάδες διαδικτυακά μέσα, αλλά και μετέδωσε η ΕΡΤ και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκούν αντίθετα τα μέλη του ΠΣΦ, τα οποία αναφέρουν ότι: «Είναι αδύνατον να δεχτούμε ότι ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Δ. Ευγενίδης, λόγω της ιδιότητάς του δεν επισκέπτεται τακτικά το site του ΕΟΦ. Επομένως δεν μπορεί να μην έχει δει εκεί τα δημοσιευμένα στοιχεία όπου φαίνεται η πορεία των παράλληλων εξαγωγών από το 2008 έως το 2018.

Είναι ξεκάθαρο ότι το 2008 η αξία των παράλληλων εξαγωγών ήταν 607.560.542,42 ευρώ, ενώ το 2018 ήταν μόλις 362.614.492,29 ευρώ, δηλαδή μειωμένες κατά 40,32%. Επομένως αν ο Δ. Ευγενίδης ήταν ειλικρινής θα έπρεπε να προτείνει στον ΕΟΦ να πιεστούν οι φαρμακευτικές εταιρείες να μη μειώνουν τις ποσότητες των φαρμάκων που εισάγουν, όταν μάλιστα οι ανάγκες για φάρμακα αυξάνονται συνεχώς στη χώρα μας».

Ο ΠΣΦ καλεί τον ΕΟΦ και τον Δ. Ευγενίδη, ως προϊστάμενο του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, να δημοσιοποιήσει τα είδη και τις ποσότητες των φαρμάκων εκείνων που πούλησε ο Συνεταιρισμός σε ιδιωτικές φαρμακαποθήκες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Αν συνεχίσουν να κατηγορούν τις φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών