Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επίσκεψη κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα

7/7/2025 12:28:41 μμ
Με επικεφαλής τη Διευθύντρια του Οργανισμού, Dr. Pamela Rendi-Wagner
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ελλάδα κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC, με επικεφαλής τη Διευθύντρια του Οργανισμού, Dr. Pamela Rendi-Wagner.

Η συνεργασία περιλάμβανε προεργασία μηνών για τη μετάφραση τεχνικών δελτίων που αφορούν τα επιμέρους έργα, τα οποία υποβλήθηκαν στο ECDC. 


Στις συζητήσεις εξετάστηκαν αναλυτικά τα υλοποιούμενα προγράμματα, πραγματοποιήθηκε τεχνική αξιολόγηση και παρασχέθηκε τεκμηριωμένη τεχνική καθοδήγηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης των λοιμωδών νοσημάτων, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ψηφιακού Μηχανισμού που θα τα επιτηρεί, ενός Συστήματος Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δημόσιας Υγείας κ.ά.


Σύμφωνα με την αν. υπουργό Υγείας Ε. Αγαπηδάκη «αποδόθηκαν θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΔΥ για το έργο που επιτελεί στον τομέα της πρόληψης, και ειδικότερα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στη ΒΙ.ΠΕ. Περιστερίου






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Πάνω από 615 εκατ. ευρώ το budget για το 2026
Κυρίως για την εφαρμογή της νέας φαρμακευτικής νομοθεσίας
Η φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα  10,5 δισ. ευρώ έως το 2028
Σύμφωνα με μελέτη της Deloitte για λογαριασμό του ΣΦΕΕ
Νέα μέτρα για τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για 7 νέα φάρμακα
Αναμένεται η επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή