Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επίσκεψη κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα

7/7/2025 12:28:41 μμ
Με επικεφαλής τη Διευθύντρια του Οργανισμού, Dr. Pamela Rendi-Wagner
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ελλάδα κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC, με επικεφαλής τη Διευθύντρια του Οργανισμού, Dr. Pamela Rendi-Wagner.

Η συνεργασία περιλάμβανε προεργασία μηνών για τη μετάφραση τεχνικών δελτίων που αφορούν τα επιμέρους έργα, τα οποία υποβλήθηκαν στο ECDC. 


Στις συζητήσεις εξετάστηκαν αναλυτικά τα υλοποιούμενα προγράμματα, πραγματοποιήθηκε τεχνική αξιολόγηση και παρασχέθηκε τεκμηριωμένη τεχνική καθοδήγηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης των λοιμωδών νοσημάτων, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ψηφιακού Μηχανισμού που θα τα επιτηρεί, ενός Συστήματος Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δημόσιας Υγείας κ.ά.


Σύμφωνα με την αν. υπουργό Υγείας Ε. Αγαπηδάκη «αποδόθηκαν θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΔΥ για το έργο που επιτελεί στον τομέα της πρόληψης, και ειδικότερα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist