Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επίσκεψη γιατρών και συγκέντρωση φαρμάκων στην Πάτμο

28/3/2013 1:26:58 μμ
Δράση κοινωνικής ευθύνης για τους κατοίκους του νησιού που έμειναν χωρίς γιατρό, με τη συμμετοχή και εθελοντών φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» μαζί με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επίσκεψη γιατρών και συγκέντρωση φαρμάκων στην Πάτμο στις 30 Μαρτίου ως ένδειξη συμπαράστασης στους 3.500 κατοίκους του νησιού που έμειναν χωρίς γιατρό.


Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πάτμου, του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 10:00πμ με 2:00μμ συγκεντρώνει φάρμακα στην Κεντρική Πλατεία της Καλύμνου και στην Κεντρική πλατεία στην Σκάλα της Πάτμου.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου θα γίνει διαλογή και κατηγοριοποίηση από γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εθελοντές φαρμακοποιούς της Πάτμου.

Παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποστέλλει 20 κιβώτια με φάρμακα για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, ενώ ταυτόχρονα οργανώνει μετάβαση ομάδας εξειδικευμένων εθελοντών γιατρών (παιδιάτρων, καρδιολόγων, ορθοπαιδικών και παθολόγων) που θα βρίσκονται από τις 29 Μαρτίου ως την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Πάτμο για την ιατρική εξέταση, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τον εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού, μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου.


«Στόχος μας είναι να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε την Πάτμο με όλες μας τις δυνάμεις –γιατρούς, φάρμακα και εμβόλια– ώσπου να δοθεί επίσημη λύση από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Εκπέμπουμε για ακόμη μία φορά SOS στους ιθύνοντες που πρέπει να δώσουν άμεσα λύση πριν η ολιγωρία της γραφειοκρατίας σημάνει τη ζωή των νησιωτών μας».

 

  • Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
  • Πληροφορίες: 210 3847374

 


Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L’OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα