Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα έρθουν μέσω ΣΕΚΕΕ

12/4/2022 2:18:52 πμ
Τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι επενδύσεις της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας θωρακίζουν το σύστημα υγείας και εξασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων. Αυτό τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και σε συζήτηση με θέμα: «EU pharmaceutical Industry: Unlocking investments that safeguard patients's access».

Στην τοποθέτησή του ο υπ. Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Ελληνικό Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΣΕΚΕΕ) για τον τομέα της Υγείας, γεγονός που θα ξεκλειδώσει επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. 

Ο A. Van den Hoven, γενικός διευθυντής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών (Medicines for Europe), τόνισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα οικονομικά φάρμακα που παράγονται στην Ε.Ε. λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους παραγωγής αυτών.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δ. Δέμος αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης κεντρικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το κριτήριο της οικονομικά συμφερότερης προσφοράς (MEAT criteria) στην περίπτωση των κεντρικών προμηθειών φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.2 έως 1,5 δισ. ευρώ που υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος
Υποστηρίζει το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Οργανισμού στην Αθήνα






Σχετικά άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη
ΦΥΚ: Αναβλήθηκε προσωρινά η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ
Γίνεται για 2η φορά και οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί
ΣΦΕΕ: Το νέο επενδυτικό clawback δεν αφορά όλον το κλάδο
Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος
Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2