Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα έρθουν μέσω ΣΕΚΕΕ

12/4/2022 2:18:52 πμ
Τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι επενδύσεις της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας θωρακίζουν το σύστημα υγείας και εξασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων. Αυτό τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και σε συζήτηση με θέμα: «EU pharmaceutical Industry: Unlocking investments that safeguard patients's access».

Στην τοποθέτησή του ο υπ. Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Ελληνικό Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΣΕΚΕΕ) για τον τομέα της Υγείας, γεγονός που θα ξεκλειδώσει επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. 

Ο A. Van den Hoven, γενικός διευθυντής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών (Medicines for Europe), τόνισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα οικονομικά φάρμακα που παράγονται στην Ε.Ε. λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους παραγωγής αυτών.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δ. Δέμος αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης κεντρικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το κριτήριο της οικονομικά συμφερότερης προσφοράς (MEAT criteria) στην περίπτωση των κεντρικών προμηθειών φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.2 έως 1,5 δισ. ευρώ που υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health
Για τη γέννηση 3ου και πλέον παιδιού, με τη στήριξη του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά