Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επινεφρίνη σε μορφή ρινικού σπρέι περιμένει έγκριση από τον FDA

7/9/2021 3:25:41 μμ
Κατευθείαν στον καταναλωτή σκοπεύει να απευθυνθεί διαφημιστικά ο CEO της ARS Pharmaceuticals R. Lowenthal
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Neffy λέγεται το καινούριο προϊόν της εταιρείας ARS Pharmaceuticals που αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων.

Το Neffy είναι ρινικό σπρέι που περιέχει την ουσία επινεφρίνη (αδρεναλίνη), η οποία χορηγείται σε έκτακτα περιστατικά αναφυλαξίας και μέχρι σήμερα κυκλοφορεί μόνο σε μορφή ένεσης. Πρόκειται για το πρώτο ρινικό σπρέι επινεφρίνης που περιμένει το επόμενο διάστημα να λάβει την άδεια κυκλοφορίας από τον FDA.

Η ARS Pharmaceuticals βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του εμπορικού διευθυντή και της ομάδας που θα αναλάβει το marketing του προϊόντος, με τον Richard Lowenthal, πρόεδρο, CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, να δηλώνει ότι αναφορικά με την προώθηση του Neffy σκοπεύει να κινηθεί πολύ διαφορετικά από το κόνσεπτ του φόβου που έχουν ακολουθήσει οι εταιρείες των ενέσεων επινεφρίνης. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο fierce pharma:
«Δεν θα τρέξουμε καμπάνια με βάση το φόβο για τις σοβαρές αντιδράσεις που προκαλεί η αναφυλαξία. Το μήνυμά μας θα είναι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις την ασθένειά σου και να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα, χωρίς να φοβάσαι».

Αν και το προϊόν θα είναι συνταγογραφούμενο, η εταιρεία σκοπεύει να απευθυνθεί κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό, γνωρίζοντας ότι οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών και ατόμων με σοβαρές αλλεργίες είναι τελικά οι κύριοι decision-makers και ότι οι γιατροί θα γράψουν στη συνταγή τη μορφή που προτιμούν οι πελάτες-ασθενείς τους.
Θα επικεντρωθεί επίσης στην εκπαίδευση των ασθενών, ενώ σχεδιάζει να έρθει σε επαφή με σχετικούς οργανισμούς.

Η προσδοκία της ARS είναι ότι το 60% των χρηστών της ένεσης θα αφήσει την ένεση και θα προτιμήσει το Neffy στα δύο χρόνια κυκλοφορίας του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών