Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Επίκειται σύγκρουση Ξανθού-Καρόνε για την τιμολόγηση των φαρμάκων

4/9/2017 10:44:06 πμ
Με αφορμή τη 2η ανατιμολόγηση των σκευασμάτων για το 2017
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μία ιδιαιτέρως «σκληρή» σύγκρουση με τον επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε, σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός!


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ιστότοπου dailypharmanews.gr, ο Ανδρέας Ξανθός έχει ήδη στα χέρια του τις σχετικές προτάσεις της φαρμακοβιομηχανίας, δηλαδή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με τις οποίες και συμφωνεί.

 

Η σύγκρουση του Ανδρέα Ξανθού με τον Τζουζέπε Καρόνε αναμένεται να επέλθει – εάν επέλθει - εν όψει της δεύτερης για το 2017 ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η οποία είναι προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Νοεμβρίου και αν δεν αλλάξει κάτι θα πρέπει να υπάρχουν και νέες μειώσεις στι τιμές των φαρμάκων είτε γενοσήμων είτε φαρμάκων εκτός πατέντας.


Τόσο ο ΣΦΕΕ όσο και η ΠΕΦ προτείνουν τη ριζική αναπροσαρμογή των ρυθμίσεων για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, αναπροσαρμογή η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη «γραμμή» την οποία έχουν ακολουθήσει έως σήμερα οι ανατιμολογήσεις των φαρμακευτικών σκευασμάτων υπό το βλέμμα του κουαρτέτου και, παλαιότερα, της τρόικας.


Πάντως εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο Καρόνε διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα τα «βρει» με τους εκπροσώπους της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ.


 

ΠΗΓΗ: dailypharmanews.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για να ψηφιοποιήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε»






Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη