Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επιχειρηματική συμφωνία για το σκόρδο Πλατυκάμπου

22/1/2024 11:40:57 μμ
Μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινάει η επίσημη συνεργασία της ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga Pharmaceuticals με το σκόρδο Πλατυκάμπου. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες της εξαγωγής των σκόρδων στην Ιαπωνία, καθώς οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδουν ειδικά πιστοποιητικά φυτοϋγειονομικού ελέγχου. 


Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και οι υπεύθυνοι του ιαπωνικού κολοσσού επισκέφθηκαν την εταιρεία Campus στον Πλατύκαμπο, από όπου οι Ιάπωνες θα αγοράζουν τα σκόρδα. Οι υπεύθυνοι της Wakunaga Pharmaceuticals δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ετοιμότητα της επεξεργασίας από πλευράς της θεσσαλικής εταιρείας Campus. Ήδη ξεκίνησε η γενετική ανάλυση του σκόρδου Πλατυκάμπου, η οποία πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με έξοδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι η γενετική ανάλυση ήταν προαπαιτούμενο από το 2022 για τη συνεργασία ανάμεσα στον ιαπωνικό κολοσσό και τον Πλατύκαμπο.


Η ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας ξεκινά το 1955, όταν ο Wakunaga ίδρυσε τη Wakunaga Pharmaceutical Company στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Αμέσως μετά, μαζί με τον Γερμανό ακαδημαϊκό δρα Schnell ανέπτυξαν μια μοναδική διαδικασία για τη γήρανση του σκόρδου που όχι μόνο εξαφάνιζε την έντονη οσμή του, αλλά ενίσχυε επίσης τις ευεργετικές ενώσεις που ευθύνονται για τα οφέλη του στην υγεία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών το συμπλήρωμα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα σε όλη την Ιαπωνία. Πλέον η ιαπωνική εταιρεία στρέφεται στον Πλατύκαμπο για την εξασφάλιση του σκόρδου, την ποιότητα του οποίου έχει επιλέξει για τους σκοπούς της.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
Για το θέμα της Ενιαίας Φαρμακευτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών