Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη Pharmathen

14/3/2013 10:05:39 πμ
Σύμφωνα με την εταιρεία θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Από αριστερά προς τα δεξιά: Ν. Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης, Β. Κάτσος, πρόεδρος Pharmathen, Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ


 



Μία σημαντική επενδυτική κίνηση ανακοίνωσαν χθες τα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας Pharmathen, υποδεικνύοντας τη «συνταγή» εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η πολυεθνική εταιρία Pharmathen, με έδρα την Ελλάδα, κάνει κίνηση «ματ» και επιστρέφει στο χώρο τον οποίο γεννήθηκε, το φαρμακείο. Επιδεικνύοντας μοναδική εξωστρέφεια, δίνει το σύνθημα για ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.

 

Η Pharmathen ανήκει στις 50 μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες (ICAP). Παρά την κρίση, ακολουθεί απαρέγκλιτα το αναπτυξιακό της πλάνο, το οποίο προβλέπει επενδύσεις 110 εκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο 2010-2015. Με 3 υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα και 2 σημαντικές μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, έχει επεκταθεί σε 5 ηπείρους, εξάγοντας φαρμακευτικά προϊόντα σε περισσότερες από 85 χώρες και συνεργάζεται με τις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.

 

Οι νέες επενδυτικές κινήσεις της Pharmathen ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και του επιστημονικού κόσμου.



 

Την εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Ν. Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και την εξωστρέφεια της Pharmathen, ο κ. Μηταράκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης παίρνει δύναμη από τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες πετυχαίνουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.




Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε και ο κ. Μ. Σαλμάς, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο κ. Σαλμάς τόνισε την ηγετική θέση της Pharmathen μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών αναφορικά με την ποιότητα, το κύκλο εργασιών και τα επενδυόμενα κεφάλαια, γεγονός που οδηγεί τη Pharmathen στη κορυφή της ελληνικής καινοτομίας, μεγιστοποιώντας ουσιαστικά τη προστιθέμενη αξία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

 


Ο κος Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ, εξήρε τον αναπτυξιακό ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και της εξωστρέφειας της χώρας. Η περίπτωση της Pharmathen, τόνισε ο κ. Μίχαλος, δείχνει ότι αξίζει να παρέχουμε σε αυτόν τον σημαντικό κλάδο τις κατάλληλες συνθήκες να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει. Το όφελος θα είναι μεγάλο για όλους.



 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Σωτήρης Ρηγάκης, αντικαθιστώντας το πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη που λόγω υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο κ. Ρηγάκης χαρακτήρισε άκρως θετική την ενέργεια της Pharmathen να προχωρήσει σε ανάπτυξη νέων γενοσήμων προϊόντων, εν μέσω κρίσης: «Ο ΙΣΑ στηρίζει τα ποιοτικά, ασφαλή και επώνυμα γενόσημα, ιδιαίτερα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία έχουν καταξιωθεί στην καθημερινή ιατρική πράξη». Εξέφρασε, όμως, την αντίθεσή του σε μέτρα που ανοίγουν την κερκόπορτα να κατακλυστεί η ελληνική αγορά με γενόσημα αμφίβολης ποιότητας, από χώρες του τρίτου κόσμου.

 










Την ανάγκη να αποφευχθούν τα «εξωτικά» γενόσημα, τα οποία θα έρθουν στη χώρα μας με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τους τιμή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλου εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του κλάδου στη διακηρυγμένη θέση της Pharmathen ότι επενδύει στην εμπιστοσύνη των εταίρων.

Στρατηγικός σχεδιασμός

"Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η Pharmathen έχει γίνει μία μεγάλη εταιρεία, πάνω απ' όλα ελληνική εταιρεία, με μεγέθη, δυναμική και όραμα", ανέφερε ο Πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος.

Έχοντας παρουσιάσει σημαντικότατη εξωστρέφεια, η Pharmathen, παρουσίασε κύκλο εργασιών 162 εκ ευρώ για το 2012, του οποίου πάνω από το 75 % προέρχεται από εξαγωγές σε 85 χώρες διεθνώς, αποτελώντας το 1% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

 Νέα δραστηριότητα




 

Στην επέκταση του αντικειμένου εργασιών της εταιρείας, αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος της Pharmathen κ. Νέλλη Κάτσου. Η επένδυση αυτή αφορά την εκπροσώπηση των διεθνών brands Nuxe, Bioderma, Gum στην Ελλάδα, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Olivier Ricard, International Operations Director tης Nuxe, ο οποίος ανέφερε ότι η συνεργασία με την Pharmathen μπορεί να προσδώσει αξία στην αγορά και στο φαρμακείο.

 

Ο κος Jean - Yves Desmottes, General Manager των Laboratoire Bioderma χαιρέτησε την εκδήλωση μέσω link video και αναφέρθηκε στην επιλογή της Bioderma στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Pharmathen «Η επιλογή της Pharmathen ήταν πολύ εύκολη για εμάς. Γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για καινοτομία, την ίδια συνέπεια στην δραστηριοποίησή μας και παρουσιάζουμε σημαντική οικονομική ανάπτυξη».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη