Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Επενδύσεις εκατομμυρίων για μετρητές γλυκόζης χωρίς τσίμπημα

28/1/2024 11:44:53 μμ
Από τους δύο κολοσσούς στον τομέα των wearables
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Samsung και η Apple, οι δύο κολοσσοί στον τομέα των wearables με εφαρμογές παρακολούθησης δεικτών υγείας, φαίνεται πως επενδύουν εκατομμύρια στην αναζήτηση τεχνολογιών που θα επιτρέψουν τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα χωρίς τσίμπημα


Όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες στέλεχος της Samsung στο Bloomberg, η έρευνα προχωράει και ενδέχεται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια τα έξυπνα ρολόγια της Samsung Galaxy και άλλες συσκευές της να ενσωματώσουν μια τέτοια τεχνολογία. «Έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις και εξετάζουμε τα πάντα, από τεχνολογίες σμίκρυνσης έως και πλατφόρμες παρακολούθησης της γλυκόζης», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πρόκειται για έναν τομέα που η Apple ερευνά πάνω από μία δεκαετία και έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Bloomberg έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα που δεν έχουν αποκαλυφτεί από την εταιρεία. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung επίσης σκοπεύει να εμπλουτίσει τις wearable συσκευές της και με πιο εξελιγμένους μετρητές της πίεσης αίματος που θα λειτουργούν αδιάκοπα και θα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με πιο ουσιαστική πληροφόρηση από αυτή που παρέχουν οι τρέχουσες εφαρμογές της.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics


Σχετικά άρθρα

HACRO: Σειρά συναντήσεων εργασίας και ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες
Στόχος να αναδειχθεί ο αναπτυξιακός ρόλος του κλάδου
EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας