Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επενδύονται δισεκατομμύρια στην έρευνα για την υγεία

15/7/2014 2:01:09 μμ
Έναρξη του 2ου Ευρωπαϊκού προγράμματος καινοτόμων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Επένδυση ύψους 3,3 δισ. ευρώ στην έρευνα για την υγεία ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA), στο πλαίσιο Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η επένδυση –η οποία είναι αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με προηγούμενο πρόγραμμα– αφορά τη χρηματοδότηση της έρευνας IMI 2 (Innovative Medicines Initiative), ένα συνεταιρισμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της EFPIA. Το πρώτο IMI συστήθηκε με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2008-2017.

 

Υπό το πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020, το IMI 2 θα συνεχίσει τη μεγαλύτερη σύμπραξη ΣΔΙΤ στην Ευρώπη με τον προαναφερθέντα προϋπολογισμό των περίπου 3.3 δισ. ευρώ, ενώνοντας τη φαρμακευτική βιομηχανία, την Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, τους οργανισμούς ερευνών υγείας και τους ασθενείς, ώστε να προωθήσει την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ο οποίος είναι μέλος της EFPIA, στη σχετική ανακοίνωσή του χαιρετίζει την έναρξη του 2ου προγράμματος καινοτόμων φαρμάκων και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά.


Αναφερθείς στο πρόγραμμα ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής δήλωσε:

«Τα προηγούμενα έργα του IMI έχουν δείξει πως η συνεργασία στον τομέα της έρευνας μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο συνεταιρισμός εμπιστοσύνης που δημιουργείται μεταξύ των φορέων υγείας θα αποφέρει πλεονεκτήματα που θα αλλάξουν το παιχνίδι προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να μπορέσει και η χώρα μας να επωφεληθεί από τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω του προγράμματος αυτού και να στηρίξει περαιτέρω τη συνεργασία των φαρμακευτικών εταιρειών με ερευνητικούς φορείς πάνω στους πυλώνες της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων

 


Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «τα έργα IMI έχουν ήδη δείξει έναν θετικό αντίκτυπο στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Συγκεντρώνοντας τους πόρους το έργο NEWMEDS έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη γνωστή βάση δεδομένων για μελέτες που αφορούν τη σχιζοφρένεια. Το πρόγραμμα New Drugs for Bad Bugs κυκλοφορεί έργα που καταπολεμούν την αυξανόμενη απειλή αντιμικροβιακής ανθεκτικότητας –μίας αυξανόμενης απειλής κατά της δημόσιας υγείας. Το έργο eTox αναπτύσσει μία βάση δεδομένων ασφαλείας για φάρμακα, βάσει τόσο των δεδομένων από τη βιομηχανία όσο και των δημόσιων τοξικολογικών εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ασθενείς

 


Η πρώτη προκήρυξη του IMI 2 ύψους 49 εκατ. ευρώ αφορά το διαβήτη και τις οφθαλμολογικές παθήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.imi.europa.eu για περαιτέρω ενημέρωση. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι στις 12 Νοεμβρίου 2014, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 


Πηγή: pmjournal.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ολοκληρώθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.