Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επεκτείνεται ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

2/6/2009
Αναβάθμιση του συστήματος αυτόματης εκτέλεσης παραγγελιών και ίδρυση νέων φαρμακαποθηκών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την επέκταση της παρουσίας του στη Βόρεια Ελλάδα, με την ίδρυση φαρμα­καποθηκών σε νομούς στους οποίους δρα­στηριοποιείται, σχεδιάζει ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κοιτάζει με ιδιαί­τερο ενδιαφέρον την εν λόγω επέκταση και συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύ­θυνση αναμένεται να εκδηλω­θούν μέσα στο επόμενο έτος.

Παράλληλα ο Συνεταιρισμός, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση των εργασιών του, προγραμματίζει την επέκταση των κτιριακών του εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμέ­να, εντός της επόμενης διετίας θα επεκτείνει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις τουλάχιστον κατά 4.000 τ.μ. φθάνοντας έτσι τα 8.000 τ.μ., ενώ θα προχωρήσει και στην αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και δη ενός νέου συστήματος αυτόματης εκτέλεσης παραγγελιών με ρομπότ. Εξάλλου, εντός του έτους η διοίκηση του ΣΥ.ΦΑ. θα προχω­ρήσει σε αναβάθμιση του υπάρ­χοντος συστήματος αυτόματης εκτέλεσης παραγγελιών.

Σήμερα ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης διαθέτει 910 μετόχους-φαρμακεία, ενώ εξυπηρετεί συνολικά περί τα 1.400 φαρμακεία στον νομό Θεσσαλονίκης και σε άλλους νομούς, όπως Φλώρινας, Καστο­ριάς, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Ο ΣΥ.ΦΑ. προχώρησε επίσης πρόσφατα σε πλήρη αναδιοργάνωση των δρομολο­γίων για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων με την αγορά οκτώ νέων αυτοκινήτων, ενώ έχει ξεκινήσει και ένα πρότυπο πρόγραμμα για την ηλεκτρονική παρου­σίαση των εφημερίων με την τοποθέτηση οθονών στα φαρμα­κεία που ανήκουν στο δυναμικό του. Μάλιστα, στόχος είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα με τοπο­θέτηση οθονών και στα νοσοκομεία.

Από το 2008 υλοποιεί ακόμη πρόγραμμα συγκέντρω­σης ακατάλληλων φαρμάκων με την τοποθέτηση κάδων ανακύ­κλωσης σε 600 φαρμακεία στους νομούς όπου δραστηριοποιεί­ται. Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός διεύρυνε περαιτέρω την γκάμα των δικών του προϊόντων, που διαθέτει στην αγορά και κυκλο­φόρησε δύο νέα προϊόντα: την αναπλαστική κρέμα Bentholia και την πολυβιταμίνη Vitasper Plus.

Αναφορικά με τα οικονο­μικά μεγέθη για τη χρήση 2008 ο τζίρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονί­κης αυξήθηκε στα 263.628 εκατ. € έναντι 237.781 εκατ. € κατά το 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,016 εκατ. € από 3,73 εκατ. € το 2007.

Πηγή: Κέρδος (24/05/2009)


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Λιάπης






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Νέα διάκριση στα «Διαμάντια» της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Λιάπης
Η UNI-PHARMA αναδείχθηκε True Leader
Βρίσκεται ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ICAP CRIF
Johnson & Johnson: Συνεργασία με την ηθοποιό Naomi Watts
Στέλνουν το μήνυμα ότι η εξέταση των ματιών είναι η απόλυτη κίνηση αυτοφροντίδας
Η Merck διεξάγει Innovation Cup 2026
Μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και καινοτομίας