Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Επέκταση δραστηριοτήτων για τις φαρμακευτικές εταιρείες

14/7/2008
Μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε νέες κατηγορίες προϊόντων, νέες αγορές, συγχωνεύσεις και εξαγορές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου, οι μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης προέρχονται από «καινοτόμα εμπορικά μοντέλα», επέκταση στις αναδυόμενες αγορές και από δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Περίπου το 1/4 των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο θεωρούν ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε τομείς πέραν αυτού της πώλησης φαρμάκων, καθώς και η επέκτασή τους σε αναδυόμενες αγορές είναι οι δύο επιλογές που μπορούν να τους εξασφαλίσουν ικανοποιητική ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα.

Οι δύο αυτές εναλλακτικές στρατηγικές θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν αντίβαρο στις έντονες ανησυχίες των στελεχών της βιομηχανίας και των επενδυτών για τη λήξη πολλών ευρεσιτεχνιών, τις πιέσεις για αύξηση των τιμών και καταβολή αποζημιώσεων και τις δυσκολίες στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην αγορά.

«Οι εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους πέρα από την πώληση χαπιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφαν Ντάνερ, αναλυτής της γερμανικής συμβουλευτικής Roland Berger, η οποία διεξήγαγε την έρευνα σε 30 από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του πλανήτη. Ο Σ. Ντάνερ επισημαίνει τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος των φαρμακευτικών εταιρειών στην κατασκευή διαγνωστικών συσκευών και την παραγωγή εμβολίων, καθώς επίσης και στην αύξηση της μακροχρόνιας χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τους ασθενείς, στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και στην παροχή ευρύτερων προγραμμάτων καλύτερης διαβίωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Roland Berger, χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης αποτελεί η αμερικανική φαρμακευτική Fresenius Medical Care, η οποία επεκτάθηκε πέρα από την παραγωγή φαρμάκων και συσκευών αιμοκάθαρσης και στο χώρο των υπηρεσιών νοσοκομειακής φροντίδας. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται η ελβετική Roche και η αμερικανική Pfizer, οι οποίες έχουν επεκταθεί και στο χώρο ειδικών θεραπευτικών και προληπτικών αγωγών.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου που συμμετείχαν στην έρευνα, οι μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης προέρχονται από «καινοτόμα εμπορικά μοντέλα», επέκταση στις αναδυόμενες αγορές και από δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily


Σχετικά άρθρα

Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF
Για 7η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης
Tikun Europe: Στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης
Ήρθαν με πτήση της Skyserv με τελικό προορισμό την Κόρινθο
H ΕLPEN ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα ακριτικά νησιά της χώρας μας
Και δώρισε έναν καρδιολογικό υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού