Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Προσλαμβάνει 52 φαρμακοποιούς και 5 βοηθούς φαρμακείου

14/5/2019 5:28:34 μμ
Στις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην πρόσληψη συνολικά 52 φαρμακοποιών καθώς και 5 βοηθών φαρμακείου προχωρά τις επόμενες δύο εβδομάδες ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και οι δυσλειτουργίες που εμφανίζονται σε πολλά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την Ελλάδα.

Τα προβλήματα με τις πολύωρες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών με σοβαρά και χρόνια προβλήματα που επισκέπτονται τα φαρμακεία του Οργανισμού για να προμηθευτούν δωρεάν τα φάρμακά τους είναι ήδη γνωστά στη διοίκηση, η οποία ανακοίνωσε πως έχει πάρει μια σειρά από αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκου αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης 14 επικουρικών φαρμακοποιών, ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 38 φαρμακοποιών και 5 βοηθών με σύμβαση ορισμένου χρόνου ώστε να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού και τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου υγειονομικών υπαλλήλων και που μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται προσωρινά με μετακινήσεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξουν και κάποιες επιπλέον λειτουργικές αλλαγές, ώστε να διευκολυνθούν οι προμήθειες των φαρμάκων προς τους ασθενείς:
  1. Θα μεταφερθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που βρίσκεται στην οδό Παράσχου 23 στου Γκύζη, σε νέο ευρύτερο χώρο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων ασθενών και θα διαθέτει χώρο αναμονής. Το νέο κτίριο θα βρίσκεται στη Λ. Αλεξάνδρας και οι ασθενείς θα έχουν εύκολη πρόσβαση με το Μετρό.
  2. Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας θα αναπτυχθεί.
  3. Στο φαρμακείο της Ομόνοιας θα δημιουργηθεί κλιματιζόμενος χώρος αναμονής.
  4. Θα μπορεί να γίνει παραλαβή των φαρμάκων με προγραμματισμένα ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  5. Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών