Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Επιτρέπει την παράταση υποβολής συνταγών για τα φαρμακεία της Σάμου

9/11/2020 6:41:47 μμ
Και για τα φαρμακεία των νομών Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και Ροδόπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά από αιτήματα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, επιτρέπει να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των λογαριασμών φαρμακείων που αφορούν το μήνα Οκτώβριο μέχρι την Πέμπτη 12/11/2020 για συγκεκριμένες περιοχές.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αφορά τα φαρμακεία της Σάμου, που επλήγη σοβαρά από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 ρίχτερ στις 30 Οκτωβρίου 2020.
Επιπλέον η παράταση ισχύει και για τα φαρμακεία των νομών Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και Ροδόπης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εκεί από την πανδημία COVID-19.

Ο ΕΟΠΥΥ ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των ΠΕ.ΔΙ. με τα τοπικά γραφεία των ΕΛ.ΤΑ., ώστε η παραλαβή και η αποστολή τους προς το ΤΕΕΣ (πρώην ΚΜΕΣ) να πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της παράτασης (12/11). 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Και ότι οι παραβάσεις «κοστίζουν» έως και 20 χιλιάδες ευρώ






Σχετικά άρθρα

PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα
ΠΦΣ: Η νέα πύλη ΚΜΕΣ σε πιλοτική εφαρμογή έως 23/04
Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Παρατεταμένη θεραπεία με κορτικοστεροειδή
Διατροφικές παρεμβάσεις & συστάσεις από την f-anazitisi
ΠΦΣ: Υψηλά επίπεδα απήχησης σημειώνει η καμπάνια για τα ΦΥΚ
Οι φαρμακοποιοί καλούνται να προωθήσουν και οι ίδιοι τα σχετικά σποτ