Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εντός του 2015 σύστημα ΤΑΧΙS στην Υγεία

14/4/2015 10:30:20 πμ
Προσλήψεις και νέα ασθενοφόρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής που συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκε το νοσοκομείο των Χανίων και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση.
Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας κάνοντας λόγω για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα: «Recognizing Excellence in Innovation, Digital Health & Investment»
Σύμφωνα με τον D. Ostwald, CEO του WifOR Institute της Γερμανίας






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit