Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης

21/9/2023 7:33:59 μμ
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε-εξήγαγε παρανόμως από την Ελλάδα προς τη Γαλλία ποσότητες της φαρμακευτικής ουσίας πρεγκαμπαλίνης, η οποία σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία θεωρείται ως ναρκωτική ουσία και χορηγείται αποκλειστικά με ειδική συνταγή. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέσω παράλληλων επιχειρήσεων της ΣΔΟΕ σε εταιρείες ταχυμεταφορών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23.940 χάπια. 


Κατόπιν επιτήρησης ύποπτων στόχων και διεξαγωγής αντίστοιχης επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τα εμπλεκόμενα άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) και κατασχέθηκε ποσότητα 9.268 χαπιών που βρέθηκε στην κατοχή τους, η οποία προοριζόταν για παράνομη διακίνηση-εξαγωγή, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες που υποβλήθηκαν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τον οργανισμό WHEN και με κεντρική ομιλήτρια την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Ασθενών ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ: Επείγουσα ανάγκη για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
1ο ΣΦΕΕ Patient Think Tank Summit
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου
ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Να συνταγογραφείται υποχρεωτικά η τιρζεπατίδη ζητούν οι παθολόγοι
Η χρήση της απαιτεί ιατρική καθοδήγηση αναφέρουν