Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης

21/9/2023 7:33:59 μμ
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε-εξήγαγε παρανόμως από την Ελλάδα προς τη Γαλλία ποσότητες της φαρμακευτικής ουσίας πρεγκαμπαλίνης, η οποία σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία θεωρείται ως ναρκωτική ουσία και χορηγείται αποκλειστικά με ειδική συνταγή. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέσω παράλληλων επιχειρήσεων της ΣΔΟΕ σε εταιρείες ταχυμεταφορών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23.940 χάπια. 


Κατόπιν επιτήρησης ύποπτων στόχων και διεξαγωγής αντίστοιχης επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τα εμπλεκόμενα άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) και κατασχέθηκε ποσότητα 9.268 χαπιών που βρέθηκε στην κατοχή τους, η οποία προοριζόταν για παράνομη διακίνηση-εξαγωγή, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες που υποβλήθηκαν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω της δραματικής αύξησης όσων σπουδάζουν στο εξωτερικό
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων
50+ ομιλητές στο 9ο HealthIT Conference
Από τα δεδομένα στην απόφαση: Υλοποιώντας το μέλλον της υγείας