Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Να ανακληθεί άμεσα ο αποκλεισμός για τους ανασφάλιστους

20/3/2022 11:01:37 μμ
Είναι μια πρωτάκουστη απόφαση για τα ευρωπαϊκά κεκτημένα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο μέρες ήταν αρκετές για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση και να κορυφωθεί η ταλαιπωρία των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να καταφεύγουν σε κρατικές δομές για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ο ανασφάλιστος δεν μπορεί έστω να αγοράσει τα φάρμακα διότι απαιτείται ηλεκτρονική ιατρική συνταγή (αντιβιοτικά - ψυχιατρικά φάρμακα).

Έτσι όσοι πάσχουν από αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα, ουρολοίμωξη, ακόμα και covid-19, αλλά και έχοντες επείγουσα ανάγκη ψυχιατρικής αγωγής δεν μπορούν να τα προμηθευτούν έγκαιρα. Όσο για το δημιουργούμενο συνωστισμό και την ένταση σε δημόσιες δομές, μπορεί να φαντάζει ασήμαντο στον εμπνευστή του μέτρου, αλλά η πανδημία απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως κάτι το ξεπερασμένο.

«Ο αποκλεισμός των ιδιωτών ιατρών από το να συνταγογραφήσουν στους ανασφάλιστους ασθενείς τους, με αντίστοιχη δυνατότητα των ιατρών των δημοσίων δομών να το πράττουν, καταστρατηγεί κάθε έννοια ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής, όπως και κάθε έννοια λογικής», επισημαίνουν καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει την πρωτάκουστη αυτή απόφαση για το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων


Σχετικά άρθρα

Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Stop σε clawback και rebate ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν
Τα γενόσημα συγκρατούν τη φαρμακευτική δαπάνη σε όλη την Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven