Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενεργή συμμετοχή των ασθενών στις θεραπευτικές αποφάσεις

24/11/2022 8:42:39 μμ
Αυτό απαιτεί το νέο μοντέλο φροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να καταστούν συνοδηγοί στο όχημα της υγείας τους με το νέο μοντέλο φροντίδας να απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή των χρόνιων ασθενών στη διαδικασία λήψης θεραπευτικών αποφάσεων στη διαχείριση της νόσου τους.

Τα παραπάνω επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής, Βάσω Μαράκα κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Ενδυνάμωση και προσέγγιση των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για την επιλογή θεραπείας».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μπαλάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Δ.Ι.Π.Υ (Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία), βασικό μέλημα της ηγεσίας του υπ. Υγείας είναι η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως η ΣΚΠ. Με το νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού οι πολίτες θα έχουν σημαντικά οφέλη, ειδικότερα οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Σπέγγος, νευρολόγος τόνισε ότι η κρίσιμη στιγμή επιλογής θεραπείας είναι πολύ λεπτή και σημαντική τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς. Ομολόγησε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών θεραπειών με διαφορετικό προφίλ, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια προοπτικής για τους ασθενείς, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το συναποφασίσουμε είναι μονόδρομος και οι περιπτώσεις του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» είναι λίγες και εξαιρετικά λεπτές, όπως περιπτώσεις για άτομα με ψυχική νόσο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη