Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έμμεσες παρεμβάσεις και τηλέφωνα από φαρμακευτικές, κατήγγειλε η πρόεδρος του ΕΟΦ

30/6/2016 11:25:29 πμ
Με 70 στα 100 βαθμολογεί τη λειτουργία του Οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Με άριστα το 100 βάζουμε βαθμό 70 στην αποτελεσματικότητα του ΕΟΦ», δήλωσε με διάθεση αυτοκριτικής η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Pricing & Reimbursement Conference» που πραγματοποιείται στην Αθήνα και επικεντρώνεται στο σύστημα τιμολόγησης– αποζημίωσης των φαρμάκων, στις εξελίξεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και στους τρόπους μείωσης της υγειονομικής και φαρμακευτικής δαπάνης.


Η Πρόεδρος του ΕΟΦ αρχικά σχολίασε την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των γιατρών που έχουν λάβει παροχές από τις φαρμακευτικές εταιρείες.


«Τα συνέδρια τύπου Β, προκαλούν αύξηση της δαπάνης και πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού. Η διαδικασία τιμολόγησης ακολουθεί συγκεκριμένη ροή εργασίας από τον ΕΟΦ, ξεκινώντας από τους Κατόχους ?δειας Κυκλοφορίας και καταλήγοντας στην Επιτροπή Τιμών.


Στόχος μας παραμένει o εξορθολογισμός των γενοσήμων και η δίκαιη τιμολόγηση των πρωτοτύπων φαρμάκων. Οι προσπάθειες γίνονται από έναν αποδεκατισμένο ΕΟΦ, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού», τόνισε στην ομιλία της η κ. Αντωνίου.


Οι τρεις άξονες εξορθολογισμού των δαπανών, σύμφωνα με την ίδια είναι οι εξής:

  •  Τιμολογιακή πολιτική
  •  Πολιτική αποζημίωσης
  •  Δίκαιo σύστημα rebares/clawback

 

«Με άριστα το 100 βάζουμε βαθμό 70 στην αποτελεσματικότητα του ΕΟΦ» είπε με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Αντωνίου. Για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα απαιτούνται χρόνια, καθώς οι στρεβλώσεις είναι κι αυτές αποτέλεσμα πολλών ετών. Έχουμε όμως τη θέληση να βρούμε λύσεις. Με μια υπουργική απόφαση δύο σελίδων δεν λύνονται τα προβλήματα. Η πολυπλοκότητα του θέματος μας οδηγεί σε πολυσέλιδες υπουργικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρεμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΟΦ.


«Έμμεσες παρεμβάσεις και τηλέφωνα δεν χρειάζονται για να γίνει η δουλειά των φαρμακευτικών εταιρειών. Ο Οργανισμός διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να κλείσει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας» τόνισε η κ. Αντωνίου και πρόσθεσε πως «αν και δουλεύουμε με ένα σύστημα one size, ο ΕΟΦ προσπαθεί για μια σταθερή και συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Ζητά και την ενίσχυση του κανονισμού για τα κρίσιμα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly