Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


EMEA: συστάσεις σχετικά με την επέκταση της διάρκειας ζωής του Tamiflu

11/5/2009
Από πέντε σε επτά χρόνια, σε περίπτωση επιβεβαιωμένης πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA) έχει συστήσει την επέκταση της διάρκειας ζωής των καψουλών Tamiflu, από πέντε σε επτά χρόνια. Η σύσταση μόλις εγκριθεί και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έχει εφαρμογή σε όλες τις νεοπαρασκευαζόμενες κάψουλες Tamiflu.

Με αφορμή το πρόσφατο ξέσπασμα του νέου ιού της γρίπης A/H1N1, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέτασε επίσης τρόπους για τη χρήση των καψουλών Tamiflu σε περίπτωση έλλειψης. Η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης χρήσης (CHMP) του Οργανισμού πρότεινε οι κάψουλες Tamiflu που βρίσκονται ήδη στην αγορά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και δύο επιπλέον χρόνια μετά την ισχύουσα πενταετούς διάρκειας ημερομηνία λήξης σε μια επιβεβαιωμένη επιδημία. Οι ασθενείς που έχουν πρόσφατα ληγμένες κάψουλες Tamiflu δεν θα πρέπει να τις απορρίπτουν καθότι μπορεί να χρειαστούν σε μια νέα πανδημία γρίπης A/H1N1.

Οι συστάσεις γίνονται από την Επιτροπή ως μέρος μιας ευρύτερης απαίτησης από τον Executive Director του Οργανισμού Thomas Lönngren να αναζητηθούν τρόποι αποφυγής ελλείψεων των αντιϊκών φαρμάκων και να διασφαλισθεί ότι τα φάρμακα είναι διαθέσιμα σε εκείνους που μπορεί να τα χρειασθούν. Οι συστάσεις αυτές θα έχουν εφαρμογή μόνο εάν έχει επιβεβαιωθεί μία πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Τα αντιϊκά φάρμακα όπως το Tamiflu παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση μιας πανδημίας γρίπης. Σε αντίθεση με τα εμβόλια, τα οποία δεν είναι κατά κανόνα διαθέσιμα στα πρώτα στάδια μιας πανδημίας, τα αντιϊκά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την έναρξη της πανδημίας. Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν δημιουργήσει αποθέματα αυτών των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου του Tamiflu, προκειμένου να τα καταστήσουν διαθέσιμα στο κοινό, σε συμφωνία με τα εθνικά σχέδια ετοιμότητας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης