Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


EMEA: οδηγίες για τη χρήση αντιικών σε περίπτωση πανδημίας γρίπης Α/Η1Ν1

11/5/2009
Τι ισχύει για έγκυες / θηλάζουσες γυναίκες και για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA) ανακοίνωσε οδηγίες σχετικά με τη χρήση του Tamiflu (oseltamivir) σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους και τη χρήση του Tamiflu και του Relenza (zanamivir) σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες στην περίπτωση επιβεβαιωμένης πανδημίας γρίπης Α/Η1Ν1.

Παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους:

Η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια επίσημα επιβεβαιωμένης πανδημίας γρίπης Α/Η1Ν1 τα οφέλη από τη χρήση του Tamiflu υπερέχουν έναντι των κινδύνων στη θεραπεία παιδιών ηλικίας κάτω του ενός έτους. Λόγω της ύπαρξης λιγότερων στοιχείων που να υποστηρίζουν τη χρήση του Tamiflu στην πρόληψη της γρίπης, οι ιατροί θα πρέπει να αξιολογούν προσεκτικά τα οφέλη και τους κινδύνους για κάθε ασθενή.

Κατά τη διάρκεια πανδημίας, εάν συνταγογραφηθεί το Tamiflu σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους, η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2 με 3 mg ανά Κg βάρους σώματος.

Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες:

Μετά από ανασκόπηση των διαθέσιμων δεδομένων για το Tamiflu και το Relenza, η CHMP συμπέρανε ότι τα οφέλη από τη χρήση αυτών των φαρμάκων σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες υπερτερούν των κινδύνων σε περίπτωση πανδημίας γρίπης Α/Η1Ν1.

Οι συστάσεις γίνονται από την Επιτροπή στα πλαίσια ευρύτερης απαίτησης από τον Executive Director του Οργανισμού Thomas Lönngren να διερευνηθούν τρόποι για την πρόληψη ελλείψεων αντιικών φαρμάκων και τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των φαρμάκων σε εκείνους που μπορεί να τα χρειαστούν. Οι συστάσεις αυτές θα εφαρμοστούν μόνο εάν η πανδημία έχει επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

To Τamiflu και το Relenza θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκεκριμένες πληροφορίες του προϊόντος, εκτός εάν έχει ανακοινωθεί μία πανδημία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης