Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

EMEA: έγκριση 6 νέων «ορφανών» φαρμάκων

15/12/2008
Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για Ορφανά Φαρμακευτικά Προϊόντα (COMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA) γνωμοδότησε θετικά για 6 νέα ορφανά φάρμακα –για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών– σε σύσκεψή της στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2008.

Τα φάρμακα αυτά είναι τα εξής:

Recombinant human hepatocarcinoma-intestine-pancreas / pancreatic associated protein της Alfact Innovation SAS, για τη θεραπεία της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας.

Type I native bovine skin collagen της arGentis Autoimmune Europe Limited, για τη θεραπεία της συστημικής σκλήρυνσης.

Adeno-associated viral vector serotype 5 containing the human ABCA4 gene της Fondazione Telethon, για τη θεραπεία της νόσου του Stagardt.

Cyclopropane-1,1-dicarboxylic acid [4-(6,7-dimethoxy-quinolin-4-yloxy)-phenyl]-amide(4-fluoro-phenyl)-amide, (L)-malate salt της PPD Global Ltd, για τη θεραπεία του μυελοειδούς καρκινώματος του θυρεοειδούς.

Recombinant human proinsulin της ProRetina Therapeutics S.L., για τη θεραπεία της μελαχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας (retinitis pigmentosa).

Yttrium (90Y)-DOTA-radiolabelled humanized monoclonal antibody against mucin 1 της Immunomedics GmbH, για τη θεραπεία του παγκρεατικού καρκίνου.


Η απόφαση της COMP υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια κυκλοφορίας για τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς