Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


EMEA: θετικές γνωματεύσεις για νέα φάρμακα

4/5/2010
Στοιχεία από τη σύσκεψη Απριλίου 2010
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA) ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψή της στις 19-22 Απριλίου 2010 εξέδωσε θετική γνωμάτευση για την κυκλοφορία του παρακάτω νέου φαρμάκου:

 

Daxas (roflumilast) της Nycomed GmbH, ως θεραπεία συντήρησης για την αντιμετώπιση της σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, που συνδέεται με χρόνια βρογχίτιδα σε ενήλικες ασθενείς, ως πρόσθετο σε βρογχοδιασταλτική θεραπεία.

 

 

Η CHMP εξέδωσε επίσης θετική γνωμάτευση για επέκταση της ένδειξης / νέες ενδείξεις των εξής ήδη εγκεκριμένων φαρμάκων:

 

Reyataz (atazanavir) της Bristol Myers Squibb Pharma EEIG, επεκτείνεται η θεραπευτική του ένδειξη ώστε να συμπεριλάβει τη θεραπεία παιδιατρικών ασθενών, ηλικίας 6 ετών και άνω, που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV-1.

 

RoActemra (tocilizumab) της Roche Registration Ltd, επεκτείνεται η θεραπευτική του ένδειξη ώστε να συμπεριλάβει την επισήμανση πως η θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο, σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη, έχει φανεί ότι μπορεί να μειώσει το ρυθμό καταστροφής των συνδέσμων και να βελτιώσει τη φυσική λειτουργία.

 

 

Οι αποφάσεις της CHMP παραπέμφθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια κυκλοφορίας για το νέο φαρμακευτικό προϊόν και να εγκριθούν οι επεκτάσεις ένδειξης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, Founder και Managing Director prais.ai
Για την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις επιχειρησιακές της λειτουργίες






Σχετικά άρθρα

Τα 64 λεπτά που μπορεί να αλλάξουν την κερδοφορία ενός φαρμακείου
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, Founder και Managing Director prais.ai
277 κενές θέσεις φαρμακείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι θέσεις στη Μαγνησία
Τον Απ. Βαλτά ψήφισε το 65% των φαρμακοποιών
Όλοι οι εκλεγμένοι από τις χθεσινές αρχαιρεσίες του ΠΦΣ
ΦΣΑ: Ζητά διατίμηση για τα ΜΗΣΥΦΑ
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλο