Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εμβληματικά κτήρια φωταγωγήθηκαν με μωβ χρώμα

13/2/2023 7:26:10 μμ
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!» είναι το σύνθημα της φετινής πανελλήνιας δράσης ευαισθητοποίησης για την Επιληψία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας.

Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, το σιντριβάνι της Ομόνοιας φωταγωγήθηκε συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, ενώ στην Πλατεία Ομονοίας φωταγωγήθηκε το γλυπτό «Πεντάκυκλο», με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γεωργίου Ζογγολόπουλου».

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, και το διάσημο γλυπτό «Ομπρέλες» που κοσμεί τη νέα Παραλία θα φωτιστεί σε μωβ απόχρωση.

Στη δράση συμμετείχαν 17 ακόμη Δήμοι της χώρας, φωταγωγώντας Δημαρχεία και κτίρια ανά την Ελλάδα και στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Στην πανελλήνια δράση διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και οι πολίτες. Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy έστειλαν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας μια ιστορία ή φωτογραφία.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους. Η πανελλήνια δράση υποστηρίζεται από τις εταιρείες: Arriani Pharmaceuticals και Innovis Pharma.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της