Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Συστάθηκε ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση πιθανών ελλείψεων φαρμάκων

12/3/2020 2:37:32 μμ
Θα παρακολουθεί την αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμακευτικών εταιρειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση των πιθανών ελλείψεων φαρμάκων που θα οφείλονται στην επιδημία του COVID-19 συστάθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμόδιες εθνικές αρχές των κρατών μελών.

Η ομάδα έχει την εντολή να ηγηθεί μια επείγουσα και συντονισμένη δράση εντός της ΕΕ σε περίπτωση που μια κρίση, όπως η επιδημία COVID-19, κινδυνεύει να επηρεάσει τον εφοδιασμό φαρμάκων για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση, π.χ. λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας μονάδων παραγωγής σε περιοχές που επηρεάζονται από τον COVID-19 ή λόγω περιορισμών στις μεταφορές εμπορευμάτων.

Ο EMA και οι ενώσεις φαρμακευτικών εταιρειών διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις ή προβλήματα στον εφοδιασμό στην ΕΕ, τα οποία να οφείλονται στον κορονοϊό, ωστόσο -όσο η επιδημία είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων στην Κίνα- δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η ευθύνη των φαρμακευτικών εταιρειών ως προς τη διασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού της ευρωπαϊκής αγοράς με τα προϊόντα τους. Καλούνται δε να ευαισθητοποιηθούν για τον πιθανό αντίκτυπο των μέτρων καραντίνας στην Κίνα και αλλού, να αξιολογήσουν την ετοιμότητά τους ως προς την πρόληψη ενδεχόμενων ελλείψεων και να υποβάλουν σχετικές εκθέσεις στον EMA για συγκεκριμένα προϊόντα.

Επίσης καλούνται να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες στις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την αντοχή των αλυσίδων εφοδιασμού τους, οι οποίες θα παρακολουθούνται από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη