Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

ΕΜΑ: Συνιστά επτά νέα φάρμακα

31/1/2022 8:01:28 μμ
Και θέτει νέους κανόνες για τα κτηνιατρικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Επιτροπή CHMP του ΕΜΑ, μετά τη συνεδρίασή της στις 24-27/01, σύστησε την έγκριση 7 νέων φαρμάκων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, είπε το «ναι» σε δύο βιο-ομοειδή φάρμακα: το teriparatide της Accord Healthcare για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και το pegfilgrastim της Fresenius Kabi για τη μείωση της διάρκειας της ουδετεροπενίας μετά από χημειοθεραπεία. 

Ακόμα συνιστώνται το γενόσημο σκεύασμα για το διαβήτη τύπου 2 της Accord Healthcare με το συνδυασμό vildagliptin / metformin hydrochloride, καθώς και δύο ακόμα γενόσημα της ίδιας εταιρείας με τη δραστική ουσία dasatinib για τη θεραπεία της λευκαιμίας.

Εγκρίνεται επίσης η νέα γονιδιακή θεραπεία lisocabtagene maraleucel της Bristol-Myers Squibb για ορισμένους τύπους λεμφώματος.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η έγκριση της αντι-ιικής θεραπείας για την COVID-19 της Pfizer, Paxlovid (PF-07321332 / ritonavir).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τέθηκε σε ισχύ ο Κανονισμός για τα Κτηνιατρικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (ΕΕ) 2019/6 που περιλαμβάνει νέα μέτρα για την ενίσχυση της καινοτομίας, την αύξηση της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας κτηνιατρικά φάρμακα, καθώς και για τον περιορισμό της βακτηριακής ανθεκτικότητας (περιορίζεται σημαντικά η προληπτική χρήση αντιβιοτικών). Επίσης για πρώτη φορά δημιουργείται κεντρικός ιστότοπος με όλες τις πληροφορίες για τα κτηνιατρικά φάρμακα που είναι εγκεκριμένα στην ΕΕ και τον ΕΟΧ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Μετά από αίτημα της εταιρείας που έβλεπε τη ζήτηση να πέφτει






Σχετικά άρθρα

«Γίνε φίλος με τον Λύκο»
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση