Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Παρά τις cyber επιθέσεις ξεκινά την αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca

14/1/2021 6:52:19 μμ
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις συνομιλίες με τη Valneva
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα έγγραφα που αφορούν τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά της COVID-19 ήταν ο στόχος των hacker που επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αυτά έχουν τώρα διαρρεύσει στο διαδίκτυο. 

Με τη δέσμευση ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες επιβολής του νόμου έχουν γίνει, ο ΕΜΑ δηλώνει ότι παρόλα αυτά παραμένει λειτουργικός και πιστός στα χρονοδιαγράμματα που έχει ορίσει για την αξιολόγηση των φαρμάκων και εμβολίων COVID-19. 

Έτσι ξεκινά επίσημα και τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Εχθές έλαβε την αίτηση για την άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) και εκτιμά ότι θα δώσει απάντηση στις 29 Ιανουαρίου, εφόσον προφανώς τα δεδομένα που υποβλήθηκαν για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επαρκώς ισχυρά και πλήρη. 
Σημειώνεται ότι ο ΕΜΑ είχε ξεκινήσει μια κυλιομένη αξιολόγηση του εμβολίου πριν από την επίσημη αίτηση. 

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε εχθές τις διερευνητικές συνομιλίες με τη φαρμακευτική εταιρεία Valneva, με σκοπό την αγορά του πιθανού εμβολίου της κατά της νόσου COVID-19. Η προβλεπόμενη σύμβαση με τη Valneva θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αγοράσουν από κοινού 30 εκατομμύρια δόσεις, ενώ θα μπορούν να αγοράσουν ακόμα έως και 30 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών