Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζουν οι μικρομεσαίες φαρμακευτικές εταιρείες

1/7/2021 4:52:33 μμ
Το 89% των φαρμάκων τους έλαβαν άδεια κυκλοφορίας το 2020
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 2020 οι μικρομεσαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις (SME) πέτυχαν παραπάνω από τις διπλάσιες εγκρίσεις φαρμάκων σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδικότερα, σε έκθεση του Οργανισμού αναφέρεται ότι το 2016 το 40% των φαρμάκευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης από μικρομεσαίες εταιρείες έλαβαν άδεια κυκλοφορίας, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 89% το 2020. Σημειώνεται δε ότι τα μισά από αυτά αφορούσαν σπάνιες παθήσεις.

Αναφορικά με τα κτηνιατρικά φάρμακα, 14 έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση από τον Οργανισμό τα τελευταία 5 χρόνια, με τα μισά περίπου από αυτά να έχουν λάβει επιστημονική καθοδήγηση από τον ΕΜΑ και 6 από αυτά να αφορούν σπάνια είδη.

Ο ΕΜΑ με την έκθεσή του αυτή επιδιώκει να δείξει όχι μόνο την ανάπτυξη που γνωρίζουν οι επιχειρήσεις αυτές αλλά και να τονίσει τη στήριξή του. Χαρακτηρίζει τις μικρομεσαίες εταιρείες «σημαντικό μοχλό καινοτομίας στη φαρμακευτική βιομηχανία», ενώ υπενθυμίζει ότι τους παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά από κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συμβουλών επί της ρυθμιστικής διαδικασίας και μειωμένων τελών σε συγκεκριμένες περιστάσεις. 
Παράλληλα επισημαίνει ότι η ειδική στήριξη του ΕΜΑ στις μικρομεσαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις κλείνει φέτος 15 χρόνια, μέσα στα οποία έχουν εγκριθεί 130 φαρμακευτικά σκευάσματα που συμβάλλουν στην υγεία ανθρώπων και ζώων και προωθούν την καινοτομία στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών