Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Ετοιμάζει πλατφόρμα για τη διαχείριση των ελλείψεων

1/2/2022 8:26:03 μμ
Θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2025
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο νέος κανονισμός, δυνάμει του οποίου ενισχύεται ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην ετοιμότητα απέναντι σε υγειονομικές κρίσεις και στη διαχείριση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων τίθεται σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΜΑ θα δημιουργήσει και θα διαχειριστεί, έως τις αρχές του 2025, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα παρακολούθησης των ελλείψεων φαρμάκων για να διευκολύνει τη συλλογή δεδομένων και την υποβολή σχετικών εκθέσεων από εταιρείες και κράτη-μέλη, την προσφορά και τη ζήτηση κρίσιμων φαρμάκων.

Επιπρόσθετα, ο ΕΜΑ θα αναλάβει μια συντονισμένη απόκριση σε επίπεδο Ε.Ε. απέναντι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου, το DARWIN EU, το οποίο θα παρέχει στις επιστημονικές επιτροπές του EMA πραγματικά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κανονισμός, εκτός του ότι αναθέτει νέες δραστηριότητες στον Οργανισμό, καθιστά επίσης μόνιμες ορισμένες διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας και αφορούσαν την ταχύτερη έγκριση κλινικών δοκιμών και τις ταχύτερες αξιολογήσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον τη χρησιμοποιούν και οι πελάτες της Central Pharma στα Τρίκαλα
Για την εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο του Pharmacy First


Σχετικά άρθρα

Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Stop σε clawback και rebate ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν
Τα γενόσημα συγκρατούν τη φαρμακευτική δαπάνη σε όλη την Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven