Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Ετοιμάζει πλατφόρμα για τη διαχείριση των ελλείψεων

1/2/2022 8:26:03 μμ
Θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2025
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο νέος κανονισμός, δυνάμει του οποίου ενισχύεται ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην ετοιμότητα απέναντι σε υγειονομικές κρίσεις και στη διαχείριση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων τίθεται σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΜΑ θα δημιουργήσει και θα διαχειριστεί, έως τις αρχές του 2025, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα παρακολούθησης των ελλείψεων φαρμάκων για να διευκολύνει τη συλλογή δεδομένων και την υποβολή σχετικών εκθέσεων από εταιρείες και κράτη-μέλη, την προσφορά και τη ζήτηση κρίσιμων φαρμάκων.

Επιπρόσθετα, ο ΕΜΑ θα αναλάβει μια συντονισμένη απόκριση σε επίπεδο Ε.Ε. απέναντι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου, το DARWIN EU, το οποίο θα παρέχει στις επιστημονικές επιτροπές του EMA πραγματικά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κανονισμός, εκτός του ότι αναθέτει νέες δραστηριότητες στον Οργανισμό, καθιστά επίσης μόνιμες ορισμένες διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας και αφορούσαν την ταχύτερη έγκριση κλινικών δοκιμών και τις ταχύτερες αξιολογήσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση του Συλλόγου υπενθυμίζει τη διαδικασία


Σχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν